IDF: Δηλώνει ότι αποκάλυψε την ταυτότητα του εκπροσώπου της Χαμάς Αμπού Ομπάιντα με ψηφιακή τεχνολογία - Βίντεο

"Hudhaifa Kahlout, έχεις εκτεθεί. Είναι καιρός να σταματήσεις να κρύβεσαι. Η μάσκα και η καφίγια δεν θα σε βοηθήσουν" δηλώνει ο εκπρόσωπος του IDF

Ο IDF ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ο Αμπού Ομπάιντα, ο εκπρόσωπος της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς, Ταξιαρχίες Αλ Κασάμ, είναι ένας άνδρας που ονομάζεται Hudhaifa Kahlout. Ο ισραηλινός στρατός δημοσιεύει ένα σύντομο βίντεο που αποκαλύπτει το πρόσωπό του χρησιμοποιώντας ψηφιακή τεχνολογία. 

«Αυτός είναι ο Hudhaifa Kahlout, ο οποίος κρύβεται πίσω από το nom de guerre Αμπού Ομπάιντα και πίσω από την κόκκινη καφίγια του (παλαιστινιακό μαντίλι), όπως η Χαμάς κρύβεται πίσω από μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις για να εκτοξεύσει ρουκέτες προς το Ισραήλ», γράφει ο Avichay Adraee, ο αραβόφωνος εκπρόσωπος του IDF.

«Σε αυτόν και σε άλλους ηγέτες της Χαμάς-ISIS αρέσει να κρύβονται μέσα σε τούνελ και πίσω από γυναίκες και παιδιά, καθώς και πίσω από μάσκες και σκιές. Hudhaifa Kahlout, έχεις εκτεθεί. Είναι καιρός να σταματήσεις να κρύβεσαι. Η μάσκα και η καφίγια δεν θα σε βοηθήσουν. Είναι ώρα να ρίξουμε την κάλυψη», προσθέτει στην ανάρτηση ο Ισραηλινός αξιωματούχος.

Ο IDF έχει ήδη ισχυριστεί ότι αποκάλυψε την ταυτότητα του Αμπού Ομπάιντα μια φορά στο παρελθόν - το 2014 - επομένως η απόφαση να το κάνει ξανά μπορεί να είναι απειλή εναντίον του, σχολιάζουν ισραηλινά ΜΜΕ. 

Πηγή: skai.gr