Η Χαμάς έφερε τον πόλεμο στο νότιο Ισραήλ - Εκτοξεύτηκε πύραυλος μεγάλου βεληνεκούς κατά της πόλης Εϊλάτ - Χάρτης - Φωτό

Εκτόξευσε πύραυλο κατά της πόλης Εϊλάτ, θέρετρου στον Κόλπο της Άκαμπα, στο νότιο Ισραήλ, που βρίσκεται σε απόσταση 220 χιλιομέτρων από την Γάζα

Η Χαμάς έφερε τον πόλεμο στο νότιο Ισραήλ. Όπως ανακοίνωσε η ισλαμιστική οργάνωση την Τετάρτη, εκτόξευσε πύραυλο κατά της πόλης Εϊλάτ, θέρετρου στον Κόλπο της Άκαμπα, στο νότιο Ισραήλ, που βρίσκεται σε απόσταση 220 χιλιομέτρων από την Λωρίδα ης Γάζας.

Σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, Ταξιαρχίες Αλ Κασάμ, εκτόξευσε έναν πύραυλο Ayash-250 προς το Εϊλάτ. Ο πύραυλος φαίνεται ότι έχει βεληνεκές 250 χιλιομέτρων. 

Eilat

Αυτή πιθανότατα είναι η τρίτη φορά που οι Αλ Κασάμ χρησιμοποιούν τον πύραυλο Ayyash-250 από την 7η Οκτωβρίου, και η πρώτη με στόχο τον νότο. Φαίνεται ότι είναι η μεγαλύτερου βεληνεκούς παλαιστινιακή επίθεση στο πλαίσιο του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χαμάς από την 7η Οκτωβρίου.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι πύραυλος μεγάλου βεληνεκούς εκτοξεύτηκε από τη Λωρίδα της Γάζας στην ευρύτερη περιοχή του Εϊλάτ. Δεν υπάρχουν θύματα ή ζημιές από την επίθεση, καθώς ο πύραυλος έπεσε σε ανοιχτή περιοχή, διευκρίνισε ο IDF.

Ayyash

Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ