Το Βερολίνο ανακοίνωσε ελέγχους στα σύνορα με Πολωνία και Τσεχία για να περιορίσει τις μεταναστευτικές ροές

Δεδομένου ότι Γερμανία, Πολωνία και Τσεχία είναι μέρος της ζώνης Σένγκεν, δεν υπήρχαν έλεγχοι στα σύνορα - Πρόκειται για προσωρινό μέτρο 

Προσωρινούς ελέγχους στα σύνορα με Πολωνία και Τσεχία ανακοίνωσε την Τετάρτη η Γερμανία, προκειμένου να περιορίσει την είσοδο παράτυπων μεταναστών.

Η υπουργός Εσωτερικών τη Γερμανίας Νάνσι Φέιζερ επιβεβαίωσε την περασμένη Κυριακή ότι θέλει να καθιερώσει ελέγχους στα σύνορα με την Πολωνία και την Τσεχική Δημοκρατία για να αποτρέψει τη διέλευση χιλιάδων παράτυπων μεταναστών από χώρες εκτός ΕΕ μέσω αυτών των δύο χωρών στη Γερμανία.

Δεδομένου ότι και οι τρεις χώρες είναι μέρος της ζώνης Σένγκεν, δεν υπήρχαν έλεγχοι στα σύνορα. Ωστόσο, σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ, οι συνοριακοί έλεγχοι μπορούν να εισαχθούν προσωρινά από μεμονωμένα κράτη μέλη «ως έσχατη λύση σε εξαιρετικές καταστάσεις».

Τα γερμανικά κρατίδια του Βρανδεμβούργου και της Σαξονίας, που συνορεύουν με την Πολωνία και την Τσεχική Δημοκρατία, ζητούσαν την επιστροφή των ελέγχων λόγω της αύξησης των παράτυπων μεταναστών μέσω των δύο χωρών. 
 

Πηγή: skai.gr