ΚΑΙΡΟΣ

Λωρίδα της Γάζας: Τουλάχιστον 1.799 οι νεκροί Παλαιστίνιοι από τις ισραηλινές επιδρομές

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι 583 παιδιά και 351 γυναίκες΄- Επίκειται η χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ - Δραματική έκκληση του Ερυθρού Σταυρού

Εντείνεται από ώρα σε ώρα η ανθρωπιστική κρίση στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ επίκειται η χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ. Τουλάχιστον 1.799 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Γάζα από την έναρξη του πολέμου που πυροδότησε η επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι 583 παιδιά και 351 γυναίκες.

Πάνω από 7.000 έχουν τραυματιστεί κατά τους βομβαρδισμούς. 

Έκκληση του Ερυθρού Σταυρού στο Ισραήλ

Δραματική έκκληση για την ανθρωπιστική καταστροφή στη Γάζα απηύθυνε στο Ισραήλ η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, αναρτώντας σχετικό βίντεο.

Η φονική επίθεση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς στο Ισραήλ δεν δικαιολογεί την καταστροφή της Γάζας, επισήμανε σήμερα Παρασκευή η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού.

"Τίποτε δεν δικαιολογεί τις φρικτές επιθέσεις των οποίων το Ισραήλ ήταν θύμα το περασμένο Σαββατοκύριακο" αλλά "οι επιθέσεις αυτές δεν μπορούν σε ανταπόδοση να δικαιολογήσουν την απεριόριστη καταστροφή της Γάζας", ανακοίνωσε η ΔΕΕΣ, την ώρα που το Ισραήλ ετοιμάζει πιθανή επίθεση στο έδαφος αυτό, αντιδρώντας έτσι στην αιματηρή επίθεση της Χαμάς.

Thousands of buildings have been destroyed. Mass casualties are unlike anything seen in past years. The medical system is on its knees.

🏥 As Gaza loses power, hospitals lose power
🚰 Water cannot be pumped
❌Sewage systems will likely flood

People have nowhere else to go. pic.twitter.com/LPNUXk2Mo6

— ICRC (@ICRC) October 13, 2023

«Χιλιάδες κτίρια έχουν καταστραφεί. Οι μαζικές απώλειες δεν μοιάζουν με τίποτα που έχουμε δει τα προηγούμενα χρόνια. Το ιατρικό σύστημα έχει γονατίσει. Ενώ η Γάζα χάνει ρεύμα, τα νοσοκομεία χάνουν ρεύμα. Το νερό δεν μπορεί να αντληθεί. Πιθανόν να πλημμυρίσουν τα συστήματα αποχέτευσης. Οι άνθρωποι δεν έχουν πού αλλού να πάνε» τονίζει η Οργάνωση σε βίντεο που ανήρτησε. 

Μεταξύ σφύρας και άκμονος βρίσκονται τουλάχιστον 1 εκατ. άμαχοι στη Γάζα, καθώς ο ισραηλινός στρατός (IDF) έριξε σήμερα Παρασκευή φυλλάδια στα οποία ζητεί από τους κατοίκους να φύγουν «αμέσως» προς τον νότο, τη στιγμή που η Χαμάς τους ζητά να παραμείνουν στα σπίτια τους. 

Ο ισραηλινός στρατός ζήτησε από τους Παλαιστίνιους αμάχους να μετακινηθούν νότια, ενόψει της χερσαίας εισβολής που εγκυμονεί τον κίνδυνο για πολλές απώλειες.

Πηγή: skai.gr