Επικοινωνία Μπάιντεν με Μακρόν, Σολτς και Σούνακ για τις ραγδαίες εξελίξεις στη Ρωσία

Ο Τζο Μπάιντεν και η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις ενημερώθηκαν το πρωί για τις τελευταίες εξελίξεις στη Ρωσία 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν επικοινώνησε με τους ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου το Σάββατο την ώρα που χιλιάδες μισθοφόροι της Wagner κατευθύνονται προς τη Μόσχα αφού κατέλαβαν το Ροστόφ τη νύχτα.

«Ο Πρόεδρος Μπάιντεν μίλησε σήμερα με τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν της Γαλλίας, τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς της Γερμανίας και τον πρωθυπουργό Ρίσι Σουνάκ του Ηνωμένου Βασιλείου. Οι ηγέτες συζήτησαν την κατάσταση στη Ρωσία. Επιβεβαίωσαν επίσης την ακλόνητη υποστήριξή τους για την Ουκρανία», ανέφερε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.
Ο Τζο Μπάιντεν και η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις ενημερώθηκαν το πρωί για τις τελευταίες εξελίξεις στη Ρωσία και μαζί τους και αρκετοί αξιωματούχοι εθνικής ασφάλειας, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν συνεχίζει επίσης να ενημερώνεται σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου Πάτρικ Ράιντερ.

«Ο υπουργός Όστιν και το υπουργείο συνεχίζουν να παρακολουθούν τη εν εξελίξει κατάσταση στη Ρωσία. Ο υπουργός Όστιν θα συνεχίσει να ενημερώνεται για τυχόν σημαντικές εξελίξεις», είπε ο Ράιντερ.

Πηγή: skai.gr