Εκκενώνονται χωριά στην Ελβετία λόγω δασικής πυρκαγιάς - Δείτε βίντεο- φωτογραφίες

Η περιοχή επηρεάζεται από τον ίδιο καύσωνα της Μεσογείου που επηρεάζει τη νότια Ευρώπη

Ελβετοί πυροσβέστες δίνουν σήμερα μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο μια δασική πυρκαγιά η οποία οδήγησε στην απομάκρυνση περισσότερων από 200 ανθρώπων και οι αρχές προειδοποιούν ότι η φωτιά μπορεί να εξαπλωθεί περαιτέρω αν οι άνεμοι ενισχυθούν και να χρειαστούν μέρες ή και εβδομάδες για την κατάσβεσή της.

Ο επικεφαλής της πυροσβεστικής επιχείρησης Μάριο Σαλέ δήλωσε ότι θα χρειαστούν ημέρες ή και εβδομάδες για την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς, η οποία έχει επεκταθεί σε 247.105 στρέμματα δασικής έκτασης.

Tην εκκένωση πολλών ορεινών χωριών διέταξε η ελβετική αστυνομία αργά τη Δευτέρα, καθώς η δασική πυρκαγιά εξαπλώθηκε, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί πόσοι άνθρωποι έχουν πληγεί.

Περίπου 200 πυροσβέστες, στρατός, αστυνομία και άλλες υπηρεσίες συμμετέχουν μαζί με ελικόπτερα στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στο καντόνι του Βαλέ όλο το απόγευμα της Δευτέρας, αλλά η φωτιά συνεχίζει να καίει.

Η φωτιά εξαπλώνεται προς το Ried-Morel-Riederhorn», ανέφερε η αστυνομία σε δήλωση στο Twitter, λέγοντας ότι θα εκκενώσει το χωριό Ried-Morel, κοντά στην πόλη Brig, που βρίσκεται κοντά στα ιταλικά σύνορα. Αργότερα πρόσθεσε ότι άλλα τρία χωριά επρόκειτο να εκκενωθούν κα προειδοποίησε για πτώσεις βράχων.

Η Air Zermatt, η οποία χειρίζεται τέσσερα από τα ελικόπτερα, είπε ότι οι προσπάθειες για την κατάσβεση της φωτιάς θα συνεχίζονταν όλη τη νύχτα. Η αστυνομία του Βαλέ δημοσίευσε φωτογραφίες που δείχνουν ένα ελικόπτερο να πραγματοποιεί ρίψεις νερού πάνω από μια δασική πυρκαγιά το απόγευμα. Μια μεταγενέστερη λήψη έδειξε μια πολύ μεγαλύτερη φωτιά με καπνό να σκεπάζει το μεγαλύτερο μέρος του δάσους.

Η περιοχή επηρεάζεται από τον ίδιο καύσωνα της Μεσογείου που επηρεάζει τη νότια Ευρώπη, με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν τους 30 βαθμούς Κελσίου σε περιοχές του καντονιού Βαλέ αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Πηγή: skai.gr