Φοράνε και πάλι μάσκες σε κλειστούς χώρους στο Ισραήλ λόγω της μετάλλαξης Δέλτα, λίγες μόνο ημέρες αφότου τις αφαίρεσαν...
Η ανησυχία στη χώρα έχει αυξηθεί, αφού καταγράφηκαν 100 νέα κρούσματα σε καθημερινή βάση, από τη στιγμή ορόσημο στις αρχές του μήνα οπότε δε σημειώθηκε κανένα κρούσμα. Τα περισσότερα από τα κρούσματα έχουν συνδεθεί με τη μετάλλαξη Δέλτα που προήλθε από το εξωτερικό.
Όπως επισημαίνει το BBC, το Ισραήλ ήταν από τις πλέον επιτυχημένες χώρες παγκοσμίως στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Υλοποίησε το ταχύτερο εμβολιαστικό πρόγραμμα, σύμφωνα με το οποίο πάνω από το ήμισυ του πληθυσμού των 9,3 εκατομμυρίων εμβολιάστηκε εν μέρει ή πλήρως.
Όμως την Πέμπτη, 10 ημέρες αφότου οι μάσκες πετάχθηκαν, ο συντονιστής για την αντίδραση του Ισραήλ στην πανδημία, Ναχμάν Ας, ανακοίνωσε ότι οι πολίτες θα χρειαστεί για άλλη μια φορά να τις φορέσουν σε εσωτερικούς χώρους για να προσπαθήσουν να σταματήσουν την αύξηση των κρουσμάτων.
«Βλέπουμε διπλασιασμό (κρουσμάτων) κάθε λίγες μέρες» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ας στο δημόσιο ραδιόφωνο. «Ένα άλλο πράγμα που ανησυχεί είναι ότι τα κρούσματα εξαπλώνονται».
Η απαίτηση για χρήση μάσκας ήταν ο τελευταίος περιορισμός που απέμενε σε εφαρμογή, αφού όλα τα άλλα μέτρα, που επιβλήθηκαν κατά το απαγορευτικό νωρίτερα αυτό το έτος, σταδιακά καταργήθηκαν.
Εν μέσω φόβων για επανεμφάνιση της νόσου, η πόλη Binyamina στο βορρά που κατέγραψε το υψηλότερο ποσοστό κρουσμάτων στη χώρα χαρακτηρίστηκε την Τετάρτη «κόκκινη ζώνη» - η πρώτη περιοχή που έγινε «κόκκινη» εδώ και μήνες.
Το Ισραήλ ανέβαλε επίσης το άνοιγμα της χώρας σε εμβολιασμένους τουρίστες κατά ένα μήνα. Περισσότεροι από 6.400 άνθρωποι έχουν πεθάνει από κορωνοϊό στη χώρα.
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.