«Ανακρίβειες» στα περί Βρετανών κομάντο στην Ουκρανία, λέει το Υπ. Άμυνας της Βρετανίας

Τα έγγραφα που αρχικά διέρρευσαν στην πλατφόρμα Discord, κάνουν λόγο για παρουσία 50 μελών των βρετανικών ειδικών δυνάμεων στο ουκρανικό έδαφος τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Με μία ανάρτηση στο Twitter που κάνει λόγο για ανακρίβειες σχολίασε το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας τις διαρροές αμερικανικών στρατιωτικών μυστικών εγγράφων που αναφέρονται σε παρουσία Βρετανών κομάντο στην Ουκρανία.

Τα έγγραφα που αρχικά διέρρευσαν στην πλατφόρμα Discord, την οποία χρησιμοποιούν κυρίως όσοι παίζουν βιντεοπαιχνίδια και αναλύθηκαν από βρετανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για παρουσία 50 μελών των βρετανικών ειδικών δυνάμεων στο ουκρανικό έδαφος τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο.

Συνολικά γίνεται λόγος για ανάπτυξη 97 μελών ειδικών δυνάμεων χωρών του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, εκ των οποίων 15 Γάλλοι και 14 Αμερικανοί.

Αν και οι εκπρόσωποι του βρετανικού Υπουργείου Άμυνας δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για κάποια επίσημη αντίδραση, ο λογαριασμός του υπουργείου στο Twitter ανέφερε: «Η ευρέως δημοσιοποιηθείσα διαρροή φερόμενων διαβαθμισμένων αμερικανικών πληροφοριών έχει επιδείξει ένα σοβαρό επίπεδο ανακρίβειας. Οι αναγνώστες θα πρέπει να είναι επιφυλακτικοί ως προς την αποδοχή καταγγελιών που έχουν τη δυνατότητα να διασπείρουν παραπληροφόρηση».

Τα έγγραφα δεν διευκρινίζουν τη φύση της φερόμενης αποστολής των Βρετανών και υπολοίπων στρατιωτών στην Ουκρανία, ούτε αν παραμένουν εκεί.

Πηγή: skai.gr