Ακτιβιστές συγκεντρώθηκαν στην Πύλη του Βραδεμβούργου για να τιμήσουν τα θύματα της 7ης Οκτωβρίου

Στο Βερολίνο ανάγνωσαν τα ονόματα των 1.170 ανθρώπων που σκοτώθηκαν στην επίθεση αυτή και των 255 που απήχθησαν όμηροι στη Γάζα

Έναν χρόνο μετά την πολυαίμακτη επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, ακτιβιστές συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί στην Πύλη του Βραδεμβούργου στο κεντρικό Βερολίνο για να αναγνώσουν τα ονόματα των 1.170 ανθρώπων που σκοτώθηκαν στην επίθεση αυτή και των 255 που απήχθησαν όμηροι στη Γάζα.

Η τελετή μνήμης άρχισε στις 05:29 τοπική ώρα (06:29 ώρα Ελλάδος), σηματοδοτώντας τη στιγμή που άρχισε η επίθεση της 7ης Οκτωβρίου του 2023.

Η ανάγνωση των ονομάτων των θυμάτων της φονικής επίθεσης εντάσσεται στο πλαίσιο συντονισμένης δράσης που γίνεται ταυτοχρόνως σε δεκάδες πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Λειψίας, του Ντίσελντορφ, της Βαρσοβίας, του Μπέλφαστ, της Λίμας και της Νέας Υόρκης.

Οι διοργανωτές δηλώνουν ότι σκοπός της τελετής αυτής είναι «να μοιραστούμε τη θλίψη του εβραϊκού λαού, να σταθούμε αλληλέγγυοι με το εβραϊκό κράτος ασχέτως της τρέχουσας πολιτικής, και να υψώσουμε τις φωνές (μας) κατά του αντισημιτισμού και του αντισιωνισμού».

Πηγή: skai.gr