Ολυμπιακός: Το «παράθυρο» για Βούκτσεβιτς και η αναζήτηση… περιφερειακού

Την τελευταία… πινελιά χρειάζεται ο Ολυμπιακός για να κλείσει το ρόστερ της νέας περιόδου και αυτή -λογικά- είναι ο παίκτης που θα καλύπτει το «2» και το «3», ενώ στο κάδρο είναι και ο Βούκτσεβιτς

Το φετινό καλοκαίρι ήταν διαφορετικό από τα προηγούμενα για τον Ολυμπιακό. Ειδικά τα τελευταία τρία χρόνια, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τον βασικό τους ελληνικό κορμό και προχωρούσαν σε προσθήκες κυρίως ξένων στο ρόστερ τους, πραγματοποιώντας πιο ήσυχα τον προγραμματισμό τους.

Ωστόσο, εδώ και μερικές εβδομάδες οι νταμπλούχοι Ελλάδας έχασαν δύο από τους βασικούς τους πυλώνες. Τον Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος με το… παράσημο του MVP της Ευρωλίγκας, έκανε το μεγάλο βήμα για το ΝΒΑ, μετακομίζοντας στους Σακραμέντο Κινγκς. Ο δεύτερος βασικός πυλώνας που αποχώρησε ήταν ο κορυφαίος δημιουργός τους, Κώστας Σλούκας, ο οποίος άφησε στα… κρύα του λουτρού τη Φενέρμπαχτσε (που τον περίμενε με τα συμβόλαια στο… χέρι) και τελικά «διέβη τον Ρουβίκωνα», υπογράφοντας στον «αιώνιο» αντίπαλο Παναθηναϊκό.

Αναφορικά με τη μέχρι τώρα ενίσχυσής τους, οι «ερυθρόλευκοι» ανακοίνωσαν πρώτο-πρώτο τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, ο οποίος επέστρεψε έπειτα από μία τριετία στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και ακολούθως επισημοποίησαν και την επιστροφή του Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, μετά την περιοδεία του σε ΝΒΑ και Ευρώπη.

Στα φρέσκα… κουλούρια του Ολυμπιακού είναι δύο φόργουορντ. Συγκεκριμένα, πολύπειρος ο Λουκ Σίκμα, ο οποίος άφησε μετά από χρόνια την Άλμπα Βερολίνου και τελευταία χρονικά ήταν η… επενδυτική κίνηση με τον 21χρονο Γιώργο Τανούλη, από τον Προμηθέα Πάτρας.

Πλέον, ο Γιώργος Μπαρτζώκας καλείται να βάλει την τελευταία… πινελιά για να ολοκληρωθεί το ρόστερ των Πειραιωτών, ενόψει της νέας χρονιάς. Ένας παίκτης που αρέσει αρκετά στον Ολυμπιακό, ήταν κάποτε στα «σπλάχνα» του, αλλά έχει μεγάλη προοπτική για το μέλλον είναι ο Τρίσταν Βούκτσεβιτς.

Ωστόσο, προς το παρόν η περίπτωση του 20χρονου γιου του άλλοτε «ερυθρόλευκου», Ντούσαν Βούκτσεβιτς, δεν είναι απλή. Κι αυτό γιατί, ο νεαρός φόργουορντ/σέντερ (ύψους 2,13μ.) θέλει τον χρόνο του. Αφενός γιατί έχει συμβόλαιο με την Παρτίζαν και αφετέρου γιατί αυτό το καλοκαίρι επιλέχτηκε στο νούμερο «42» του ντραφτ από τους Γουίζαρντς και όπως είναι φυσικό τον… εξιτάρει αρκετά η προοπτική να παίξει στο ΝΒΑ. Εντούτοις τίποτα δεν είναι εγγυημένο προς το παρόν για τον Βούκτσεβιτς και πολλά θα ξεκαθαρίσουν αργότερα ή λίγο πριν την έναρξη της σεζόν.

Από ‘κει και πέρα, για να κλείσει οριστικά το ρόστερ του Ολυμπιακού χρειάζεται ακόμη ένας περιφερειακός. Ένας παίκτης που θα μπορεί να δίνει λύσεις παράλληλα στο «2» και «3». Στη θέση αυτή, λογικά θα πάει και το περισσότερο… χαρτί, αφού η αποχώρηση του Βεζένκοφ έφερε άμεσα (σ.σ. NBAout) και έμμεσα χρήματα στα «ερυθρόλευκα» ταμεία, όπως και αυτή του Σλούκα. Εδώ και μερικές εβδομάδες, ο Νίκος Ζέρβας έχει αναφέρει στον «αέρα» του bwinΣΠΟΡ FM 94,6 το όνομα του Σβι Μιχάιλιουκ.

Από το 2018 ο Ουκρανός γκαρντ/φόργουορντ αγωνίζεται στο ΝΒΑ. Ο τελευταίος του σταθμός ήταν οι Σάρλοτ Χόρνετς, όμως διάφορες πηγές αναφέρουν πως 26χρονος εξετάζει αρκετά «ζεστά» την επιστροφή στην Ευρώπη. Πάντως, όπως συμβαίνει συνήθως με τις περιπτώσεις παικτών που αγωνίζονται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, απαιτείται αρκετή υπομονή, καθώς ανά πάσα στιγμή μπορεί να τους καλέσει κάποια ομάδα από το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου.

Τέλος, τη θέση αυτή ο Ολυμπιακός μπορεί να καλύψει και με παίκτη που ανήκει σε ομάδα της Ευρωλίγκας. Βέβαια, σημαντική σημείωση αποτελεί το γεγονός ότι τη δεδομένη στιγμή η δεξαμενή των ελεύθερων στο κορυφαίο ευρωπαϊκό επίπεδο είναι σχεδόν άδεια. Οπότε, εφόσον προκριθεί αυτή η λύση για τους «ερυθρόλευκους», τότε θα πρέπει να χτυπήσουν… πόρτες και να διαπραγματευτούν το σχετικό buyout, με τις ομάδες των υποψήφιων στόχων. Τότε, με το κατάλληλο αντίτιμο αυτομάτως οι λύσεις θα είναι πολύ περισσότερες και φυσικά υπάρχουν παίκτες πολύ υψηλού επιπέδου που αυτή την στιγμή το συμβόλαιό τους προβλέπει και Euroleague out…

Πηγή: sport-fm.gr