«Η αυγή δυο θρύλων» - Ο Μέσι κρατά στην αγκαλιά του τον Λαμίν Γιαμάλ όταν ήταν βρέφος - Δείτε φωτογραφίες

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν το 2007 στο πλαίσιο φιλανθρωπικής δράσης της UNICEF

Το όχι και τόσο μακρινό 2007 ο 20χρονος Λιονέλ Μέσι πόζαρε αγκαλιά με ένα μωρό στα αποδυτήρια του «Καμπ Νου» στη Βαρκελώνη, στο πλαίσιο μιας φωτογράφισης φιλανθρωπικού χαρακτήρα.

Ήταν η εποχή εκείνη που ο Αργεντίνος σούπερ σταρ βρισκόταν στα χνάρια του «μέντορα» και συμπαίκτη του Ροναλντίνιο, ο οποίος του παρέδωσε τη σκυτάλη στην Μπαρτσελόνα, για να γίνει, αναμφισβήτητα, ο σπουδαιότερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών. Αυτό που δεν μπορούσε να γνωρίζει ο φωτογράφος είναι ότι το μωρό αυτό θα έκανε την ποδοσφαιρική κοινότητα να παραμιλά με τα κατορθώματά του ύστερα από 17 χρόνια.

Ο Μέσι έκανε μπάνιο τον μικρό Λαμίν Γιαμάλ, το 16χρονο «αστέρι» της Εθνικής Ισπανίας που σημείωσε ένα ασύλληπτο γκολ στον ημιτελικό με τη Γαλλία το βράδυ της Τρίτης, καθιστώντας τον έτσι τον νεαρότερο σκόρερ στην ιστορία όλων των Euro.

Μέσι Γιαμάλ

Η φωτογραφία επανήλθε στη δημοσιότητα, αφού ο πατέρας του Γιαμάλ την πόσταρε στο Instagram την προηγούμενη εβδομάδα με τη λεζάντα «Η αυγή δυο θρύλων».

Υπεύθυνος για τις φωτογραφίες είναι ο Τζόαν Μόνφορτ από το Associated Press, ο οποίος απαθανάτισε το στιγμιότυπο στο περιθώριο λοτταρίας που διοργάνωσε η UNICEF, επίσημος χορηγός της Μπαρτσελόνα εκείνη τη χρονιά, με παιδιά από την πόλη Ματαρό όπου ζούσε η οικογένεια του Γιαμάλ.

Πηγή: skai.gr