Κλείσιμο

Σκληρά μηνύματα από Γαλλία, Ισπανία και Φινλανδία λίγο πριν το Eurogroup (video)

Μια «καλή λύση» για την Ελλάδα θα ήταν η παράταση του τρέχοντος προγράμματος, προκειμένου να υπάρξει χρόνος για συνέχιση την διαπραγματεύσεων, δήλωσε προσερχόμενος στο Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν.

Μήνυμα πως η Φινλανδία δεν είναι έτοιμη να συζητήσει ένα νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα έστειλε ο ΥΠΟΙΚ της Φινλανδίας Άντι Ρίνε, συμπληρώνοντας πως το τρέχουν πρόγραμμα είναι η βάση για τις συνομιλίες.

Απάντηση στις κόκκινες γραμμές που θέτει ο Γιάνης Βαρουφάκης έδωσε ο ισπανός υπουργός Οικονομικών Λουίς ντε Γκίδος. «Η δική μας κόκκινη γραμμή είναι πως τα δάνεια πρέπει να αποπληρωθούν στο 100%», είπε.

Συμπλήρωσε πάντως πως αναμένει συμφωνία για την Ελλάδα, αισιοδοξία που απήχησε προσερχόμενος μόνο ο ΥΠΟΙΚ της Λιθουανίας.

«Η Ελλάδα θα πρέπει να καταθέσει προς συζήτηση πιο σαφείς προτάσεις», δήλωσαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ιρλανδίας και του Λουξεμβούργου. Σκληρό μήνυμα απέστειλε και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Η Ελλάδα θα πρέπει να καταθέσει προς συζήτηση πιο σαφείς προτάσεις, δήλωσαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ιρλανδίας και του Λουξεμβούργου.

Πηγή: skai.gr