Κλείσιμο

Αθανασίου: Επανεξέταση νομοθετικού πλαισίου για άδειες καταδίκων

Την επανεξέταση του νομοθετικού πλαισίου για τη χορήγηση αδειών σε κατάδικους, ειδικά για άτομα που διώκονται με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο, ανακοίνωσε την Τρίτη ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, μετά από την εξαφάνιση του καταδικασθέντος για την υπόθεση της «17 Νοέμβρη» Χριστόδουλου Ξηρού.

Ο κ. Αθανασίου τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι δεν μπορεί ορισμένοι να εκμεταλλεύονται τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου, παραβιάζοντας την νομιμότητα. Την επανεξέταση του όλου συστήματος είχαν ζητήσει νωρίτερα, μέσω του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.

Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης παρήγγειλε τον πειθαρχικό έλεγχο των μελών του τριμελούς συμβουλίου που αποφάσισαν τη χορήγηση άδειας στον Ξηρό. Το συμβούλιο αποτελείται από τη διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού, μία εισαγγελέα και μία κοινωνική λειτουργό.

Την εξαφάνιση του Ξηρού επιβεβαίωσε, μέσω του ΣΚΑΪ, ο συνήγορός του, Φραγκίσκος Ραγκούσης, κάνοντας λόγο για μία «πολιτική απόδραση» που είναι «συνεπής» με την πολιτική του δράση και τις απόψεις του για την ελευθερία.

Ο Ξηρός αναζητείται από την Αστυνομία σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, καθώς δεν εμφανίστηκε, ως όφειλε, στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλικράτειας στη Χαλκιδική, στο πλαίσιο 9ήμερης άδειας που έχει λάβει από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Εν τω μεταξύ, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας μεταφέρθηκε το πρωί της Τρίτης ο μικρότερος αδελφός του Χριστόδουλου Ξηρού, Σάββας, επίσης μέλος της 17Ν, για ιατρικές εξετάσεις λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ