Το είπαμε δεν το είπαμε; Ότι η Ελλάδα θα γίνει Χόλιγουντ και ο Μπρατ, Μπαρντ -πώς τον λένε- Πιτ θα ικετεύει γονυπετής να γυρίσει ταινίες στη χώρα μας; Και πού γυρίζονται τότενες εξυπνάκηδες πολλές από τις ταινίες του Χόλιγουντ θα ρωτήσω εγώ που επικρίνατε τον πρωθυπουργό μας επειδή εγκαινίασε Μετρό που δεν υπάρχει; Σε αποθήκες γίνονται, σε εγκαταλελειμμένα αεροδρόμια γίνονται, γιατί όχι και σε έρημους και μόνους σταθμούς Μετρό; Γιατί όχι σε σκηνικά όπως αυτά στο σταθμό Σιντριβάνι με τους μουσαμάδες να απεικονίζουν τα εκδοτήρια του Μετρό; Δεν είναι αυτά Χολιγουντιανά props που αναδεικνύουν την κυβερνητική υπερπαραγωγή;

Με την Κάρπαθο να γίνεται το νέο Ακρωτήριο Κανάβεραλ όπως είπε ο Πάνος ο Καμμένος, τα διαστημόπλοια του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού του Παππά θα τσουβαλιάζουν τους σταρ σε χρόνο dt και μετά θα τους μεταφέρουν με το Ασημένιο Βέλος στο Σιντριβάνι και στα λιγνιτωρυχεία της ΔΕΗ Πτολεμαΐδας για να κάνουν τέχνη. Καλώς ήρθε το δολάριο.

Βέβαια ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι στη Θεσσαλονίκη “το Μετρό είναι εδώ”, αλλά μπρος στην αιωνιότητα δυο ή τρία χρόνια (για το σταθμό Βενιζέλου από το τρία πας στο 2023...) τα λες και πεντάλεπτο. “Οι πολίτες θα είναι σε θέση να κάνουν χρήση ενός εργαλείου που το έχουν ανάγκη” διαβεβαίωσε δε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός. Αυτό θα πει προεκλογική εργαλειοποίηση των έργων, και ας αφήσουμε εδώ τους συνειρμούς περί εργαλείων μη σκεφτώ τίποτα χειρότερο και αλαφιαστώ.

Έχουμε ουσιαστικά εγκαίνια έργου χωρίς έργο σε λειτουργία, χωρίς ράγες, χωρίς συρμούς, χωρίς εκδοτήρια καν, και φυσικά χωρίς πολίτες να το βλέπουν όπως παραδέχθηκε ο κ. Τσίπρας. Το είδαμε κι αυτό το έργο επιστημονικής φαντασίας, και μάλλον έχουν ακόμα πολλά να δουν οι έρημοι οι οφθαλμοί μας. “Θα σάς κάνω γέφυρα να περνάτε το ποτάμι. Μα δεν έχουμε ποτάμι! Θα σάς κάνω και ποτάμι”.

Μερικοί πολιτεύονται δίχως μέτρο, δίχως Μετρό, δίχως αιδώ. Σίγουρα έχουμε κάποια σχέση με τους αρχαίους ημών προγόνους; Το παν μέτρον άριστον κατάντησε παν Μετρό άχρηστον. Οι μουσαμάδες που κρεμάστηκαν στα εκδοτήρια του Μετρό Θεσσαλονίκης με τις φωτογραφίες των εκδοτηρίων είναι ο μπερντές για ένα παρατεταμένο προεκλογικό θέατρο σκιών. Θέλετε μεταμνημονιακό Χόλιγουντ; Πάρτε καραγκιοζιλίκια.

TAGS: Μετρό