Γερμανικός Τύπος: «Σενάριο τρόμου» ο πρόωρος αποκλεισμός της Εθνικής Γερμανίας από το Παγκόσμιο Κύπελλο

Ο γερμανικός Τύπος σχολιάζει την ήττα της γερμανικής ομάδας, αλλά και τους παίκτες της εθνικής Γερμανίας που έκλεισαν το στόμα τους

Γερμανία – Ιαπωνία 1-2: Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Γερμανίας σημείωσε χθες την πρώτη της ήττα, στον πρώτο της αγώνα κατά τη φετινή διοργάνωση για το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ. Μαζί με το αποτέλεσμα του αγώνα, ο γερμανικός Τύπος σχολιάζει ωστόσο και τη συμβολική διαμαρτυρία της γερμανικής ομάδας πριν από τη σέντρα, κατά την οποία οι παίκτες έκλεισαν με τα χέρια τους το στόμα τους.

«Δεν έχει υπάρξει συχνά μεγαλύτερη πίεση για μία γερμανική ομάδα κατά την πρεμιέρα της στο Παγκόσμιο Κύπελλο: Δεν ήταν μόνο η νίκη, την οποία περίμεναν από την ομάδα του Χάνσι Φλικ, πολλοί ήταν και οι φίλαθλοι που ήθελαν να δουν έναν συμβολισμό από τους παίκτες στη δημόσια συζήτηση σχετικά με το περιβραχιόνιο „One Love“. Οι παίκτες κατάφεραν ωστόσο να αποδώσουν μόνο στο ένα κομμάτι – στο αγωνιστικό μέρος η ήττα της Γερμανίας απέναντι στην Ιαπωνία μετέτρεψε το παιχνίδι σε εφιάλτη», γράφει η Welt στις στήλες της.

Στο ίδιο πνεύμα και ένα δημοσίευμα για τον αγώνα των Γερμανών παικτών και στην Frankfurter Allgemeine Zeitung: «H τουλάχιστον φαινομενικά σημαντικότερη ερώτηση για πολλούς Γερμανούς κατά τον εναρκτήριο αγώνα της γερμανικής εντεκάδας στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο, απαντήθηκε αμέσως με το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή: Ο αρχηγός της ομάδας, Νόιερ, φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού της ομάδας, όπως είχε οριστεί από τη FIFA, όχι το One Love». H επόμενη απογοήτευση, όπως αναφέρει ο συντάκτης, ήρθε περίπου 90 λεπτά αργότερα: μία πικρή ήττα, 1:2. «Για άλλη μια φορά, η ομάδα απειλείται με αποκλεισμό από τη φάση των ομίλων στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η έλλειψη συγκέντρωσης στο ποδόσφαιρο έχει και το τίμημά της», σχολιάζει.

«Μία ακούσια κωμική χειρονομία», γράφει το Spiegel online για τους έντεκα παίκτες της εθνικής Γερμανίας που έκλεισαν το στόμα τους με τα χέρια τους κατά τη διάρκεια της ομαδικής φωτογράφισης. (…) Μία κίνηση τουλάχιστον διασκεδαστική, εν μέσω της λιποψυχίας που έδειξε η Γερμανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου στη συζήτηση σχετικά με το περιβραχιόνιο "One Love" τις τελευταίες ημέρες».

«“Ένα σενάριο τρόμου“ – η φράση του Τόμας Μίλερ είναι μάλλον ο ακριβέστερος τρόπος, να περιγράψει κανείς το ξεκίνημα της Εθνικής Γερμανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο», σχολιάζει και ελβετική Neue Zürcher Zeitung: «Είναι μάλλον δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι τα γεγονότα των τελευταίων ημερών δεν έχουν αφήσει τα σημάδια τους και στους παίκτες. Και ο χρόνος τους να επικεντρωθούν στο ποδόσφαιρο είναι λίγος: Την Κυριακή τους περιμένει η Ισπανία, ένας μεγάλος αντίπαλος– και λίγο πολύ ο κίνδυνος ενός πρόωρου αποκλεισμού από το Παγκόσμιο Κύπελο».

Πηγή: skai.gr