Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν 59χρονος και 42χρονος για παράνομη υλοτομία

Ο 59χρονος συλληφθείς εμπλέκεται και στην υπόθεση θανάτου 51χρονου άνδρα που είχε βρεθεί σε προχωρημένη σήψη σε δάσος στην Αρέθουσα όπου είχαν πάει για υλοτόμηση

Στη σύλληψη δύο ατόμων που δραστηριοποιούνταν σε παράνομη υλοτόμηση εντός δημόσιας δασικής έκτασης προχώρησαν έπειτα από συντονισμένες ενέργειες αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Σε βάρος των δύο συλληφθέντων ηλικίας 59 και 42 ετών σχηματίσθηκε δικογραφία για παράνομη υλοτομία κακουργηματικής μορφής.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ -ΜΠΕ, οι δύο άνδρες εντοπίσθηκαν χθες το μεσημέρι σε δημόσια δασική ορεινή περιοχή του Δήμου Βόλβης, να επιβαίνουν σε Ι.Χ. φορτηγό και σε έρευνα που διενεργήθηκε στο όχημα, βρέθηκε ένα αλυσοπρίονο βενζίνης, μία ανταλλακτική αλυσίδα κι ένα μπιτόνι με βενζίνη.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, νωρίτερα την ίδια ημέρα, αλλά και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού οι δύο συλληφθέντες είχαν προβεί σε παράνομη υλοτόμηση μεταφέροντας πολλούς τόνους ξυλείας σε δικούς τους χώρους, ενώ σε μία περίπτωση μετέφεραν ποσότητα ξύλων σε αύλειο χώρο ιδιώτη έναντι χρηματικού αντιτίμου.

Από την αυτοψία που διενήργησε το Δασαρχείο Σταυρού, διαπιστώθηκε η παράνομη υλοτομία δέντρων δρυός, ενώ εκτιμάται ότι η προκληθείσα ζημιά στο δημόσιο υπερβαίνει τις 33.600 ευρώ.

Ωστόσο, ο 59χρονος άνδρας φέρεται να εμπλέκεται και στην υπόθεση του τραγικού θανάτου του 51χρονου Αλβανού στην Αρέθουσα Θεσσαλονίκης, η σορός του οποίου είχε εντοπιστεί σε προχωρημένη σήψη σε δασική περιοχή όπου είχε πάει για παράνομη υλοτόμηση με τον συλληφθέντα. Στο πόδι του έφερε τραύμα από αλυσοπρίονο.

Σημειώνεται ότι άτυχος άνδρας είχε εντοπιστεί μετά από έρευνες του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, με τη συνδρομή προσωπικού του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος και του αστυνομικού σκύλου “Spark” του Τμήματος συνοδών αστυνομικών σκύλων της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων Βορείου Ελλάδος και έφερε τραύμα στο πόδι του από αλυσοπρίονο.

Σε βάρος του 59χρονου είχε σχηματιστεί δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο από το τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Παράλληλα υπάρχει εισαγγελική έρευνα που στόχος της είναι να εξεταστεί η τυχόν τέλεση άλλων αδικημάτων όπως η θανατηφόρα έκθεση ή οι σωματικές βλάβες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ