Κλείσιμο

Θεσσαλονίκη: Νεαρή ψυχολόγος αναλαμβάνει τα ψώνια για άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες

"Χείρα βοηθείας" προς τους ηλικιωμένους και όσους ανήκουν ευρύτερα στις ευπαθείς ομάδες και πρέπει να μείνουν σπίτι προκειμένου να προστατευθούν από τον νέο κορονοϊό, τείνει μια νεαρή ψυχολόγος από τη Θεσσαλονίκη. Με χειρόγραφο σημείωμα που τοιχοκόλλησε, ενημέρωσε τους κατοίκους της περιοχής της στον Εύοσμο, ότι μπορεί να αναλάβει να ψώνια τους και να τους τα παραδίδει στο σπίτι, έξω από την πόρτα τους.

"Αν είσαι σε ομάδα ιδιαίτερης φροντίδας, είσαι μόνος και δεν μπορείς να κάνεις τα ψώνια σου, μείνε στο σπίτι. Θα σου τα ψωνίσω και θα τα αφήσω έξω από την πόρτα σου. Από μακριά αλλά μαζί", γράφει η Ευφροσύνη Μήτσιου στο σημείωμά της, το οποίο έχει αναρτήσει και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καλώντας και άλλους συμπολίτες της να βοηθήσουν κάποιον που το χρειάζεται.

"Η προσφορά ή παροχή βοήθειας είναι κομμάτι της ζωής μου", αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Μήτσιου και διευκρινίζει πως όλα ξεκίνησαν μερικές μέρες πριν. "Καθώς έφευγα από το γραφείο μου, είδα κάτω από την πολυκατοικία μια γιαγιά με μια σχεδόν άδεια σακούλα του σούπερ μάρκετ, γιατί δεν πρόλαβε να ψωνίσει. Εκεί έγινε το κλικ και είπα στον εαυτό μου, ότι δεν γίνεται να είναι μόνη σε όλο αυτό. Έγραψα το χαρτί για να βοηθήσω όσους το χρειάζονται και να προσκαλέσω και άλλους να λειτουργήσουμε ανάλογα", τονίζει η νεαρή ψυχολόγος.

Οι ανιδιοτελείς υπηρεσίες που προσφέρει ως μια κίνηση αλληλεγγύης η Ευφροσύνη Μήτσιου, είναι η αγορά βασικών προϊόντων και φαρμάκων και, όπως εξηγεί, "η επικοινωνία γίνεται τηλεφωνικά και για αρχή υπάρχει ανταπόκριση".

"Ευελπιστώ σύντομα να έχουμε έναν υπεύθυνο σε κάθε περιοχή, για να αναλαμβάνει ή να οργανώνει αυτή την πρωτοβουλία", υπογραμμίζει, επισημαίνοντας ότι είναι σημαντικό όσοι συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια, να τηρούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, που περικλείονται στις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Σε μια "νότα" αισιοδοξίας την εποχή του κορονοϊού, ανάλογες κινήσεις αλληλεγγύης έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους με χαρτάκια στις εισόδους πολυκατοικιών ή με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ