Έδειραν και λήστεψαν 25χρονο στη Θεσσαλονίκη γιατί αρνήθηκε να γίνει διακινητής μεταναστών

Όταν ο 25χρονος αρνήθηκε την εργασία που του πρόσφεραν, τον απείλησαν με πιστόλι, του αφαίρεσαν το ποσό των 800 ευρώ και προσωπικά του έγγραφα ενώ παράλληλα απαίτησαν να τους καταβάλει το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ 

Έναν εφιάλτη βίωσε ένας 25χρονος από τη Συρία μέσα σε σπίτι στις Συκιές. Ο νεαρός, στην προσπάθειά του να βρει δουλειά, συννενοήθηκε με έναν άνδρα αλλά όταν αρνήθηκε την εργασία που του προσέφεραν -να μεταφέρει παράνομα αλλοδαπούς- τον χτύπησαν, τον έκλεψαν και τον εκβίασαν να τους φέρει και άλλα χρήματα για να τον αφήσουν. 

Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες χθες ο 25χρονος κατήγγειλε ότι νωρίτερα την ίδια ημέρα, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με έναν 31χρονο από τη Συρία προκειμένου να τον διευκολύνει στην ανεύρεση εργασίας, πήγε σε διαμέρισμα στην περιοχή των Συκεών, όπου ήταν ακόμη τέσσερα άτομα.

Όταν αυτός αρνήθηκε να μεταφέρει αλλοδαπούς, άρχισαν να τον χτυπούν, ενώ ο 31χρονος τον απείλησε με πιστόλι και ένας εκ των δραστών, τον τραυμάτισε ελαφρά με αιχμηρό αντικείμενο. Ακολούθως του αφαίρεσαν το ποσό των 800 ευρώ και προσωπικά του έγγραφα και αντικείμενα, ενώ παράλληλα απαίτησαν να τους καταβάλει το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ, εξαπολύοντας απειλές κατά της ζωής του.

Αστυνομικοί του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας με τη συνδρομή του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι, όπου εντόπισαν και συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς ηλικίας 21 και 19 ετών.

Εντός της οικίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

    • Χρηματικό ποσό 2.480 ευρώ και 60 λίρες Τουρκίας,
    • Διαρρηκτικά εργαλεία (τσεκούρι και μεταλλικές λάμες),
    • Ποσότητα άγνωστης καπνικής ουσίας και μικροποσότητα κάνναβης και 
    • Διάφορα έγγραφα και αντικείμενα, η προέλευση των οποίων ερευνάται.

Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό και των υπόλοιπων δραστών.

Πηγή: Voria.gr