Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στο Σοφικό Κορινθίας - Πυροσβέστης υπέστη καρδιακό επεισόδιο

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες με την εικόνα να είναι καλύτερη - Ο πυροσβέστης συμμετείχε εθελοντικά στην κατάσβεση χωρίς να έχει βάρδια - Τρεις ακόμη πυροσβέστες τραυματίστηκαν ελαφρά την Τετάρτη το μεσημέρι 

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στο Σοφικό Κορινθίας με τη φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Τετάρτης να βρίσκεται σε εξέλιξη παρουσιάζοντας ωστόσο καλύτερη εικόνα.

φωτια

Στη μάχη επιχειρούν πάνω από 140 πυροσβέστες 6 ομάδες δασοκομάντος και 37 οχήματα. Συνδράμουν επίσης μηχανήματα έργου από ΓΕΕΘΑ και ΟΤΑ, καθώς και εθελοντές. Μετά τη δύση του ηλίου σταμάτησαν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα και συνεχίζουν τη μάχη οι επίγειες δυνάμεις.

Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 11.42 την Τετάρτη και αναπτύχθηκε σε πυκνή δασική έκταση, δίπλα στην εθνική οδό Επιδαύρου - Κορίνθου.

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι μήνυμα από το 112 ήχησε στους πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

Πυροσβέστης υπέστη καρδιακό επεισόδιο - Τρεις ακόμη με εγκαύματα

Κατά την επιχείρηση κατάσβεσης πυροσβέστης με καταγωγή από το Σοφικό Κορινθίας, επιχείρησε μαζί με τους συναδέλφους του εθελοντικά στη φωτιά, καθώς δεν είχε βάρδια. Ωστόσο, υπέστη καρδιακό επεισόδιο και διακομίζεται διασωληνωμένος στο Κρατικό Νίκαιας. 

Επίσης, τρεις ακόμη πυροσβέστες τραυματίστηκαν ελαφρά. Οι πυροσβέστες φέρουν εγκαύματα και άμεσα διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Κορίνθου.

φωτια

Για την πυρκαγιά πραγματοποιήθηκε συντονιστική σύσκεψη στο Υπουργείο Κλιματικής Κρήτης και Πολιτικής Προστασίας, το απόγευμα της Τετάρτης υπό τον υπουργό Βασίλη Κικίλια. Στη σύσκεψη μετείχαν μεταξύ άλλων συναρμόδιων υπουργείων, στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, της ΕΛΑΣ και του Στρατού, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Φωτια

Πηγή: skai.gr