Μεγάλη φωτιά στο Σοφικό Κορινθίας: Τραυματίστηκαν 3 πυροσβέστες - Μήνυμα από το 112: «Παραμείνετε σε ετοιμότητα» (Βίντεο)

Εκτός από τις επίγειες δυνάμεις επιχειρούν αεροσκάφη και ελικόπτερα - Πυρκαγιά και στις Αχαρνές, τη Μεταμόρφωση Μεσσηνίας, τους Τσολιάδες Κιλκίς και τη Βρύση Τυρνάβου

Σε εξέλιξη βρίσκεται μέγάλη δασική φωτιά στο Σοφικό στην Κόρινθο, δίπλα στην εθνική οδό  Επιδαύρου - Κορίνθου κατα την κατάσβεση της οποίας 3 πυροσβέστες τραυματίστηκαν ελαφρά. Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι μήνυμα από το 112 ήχησε στους πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

Οι πυροσβέστες την χαρακτηρίζουν ως «δύσκολη πυρκαγιά» καθώς έχει αποκτήσει μεγάλη έκταση το συγκεκριμένο μέτωπο.

Μέχρι στιγμής δεν απειλείται οικιστικό κομμάτι. Η φωτιά κατευθύνεται νότια κάτω από το Σοφικό και ξεκίνησε από ελαιόδεντρα στο ύψος μίας ταβέρνας και έλαβε πολύ γρήγορα διαστάσεις. 

Για την κατάσβεσή της έσπευσαν 120 πυροσβέστες, 2 πεζοπόρα τμήματα, 32 οχήματα - ανάμεσά τους πυροσβέστες από την Μολδαβία - ενώ από αέρος επιχειρούν 19 εναέρια μέσα, 13 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα (τα δύο συντονιστικά). Παράλληλα, υπάρχει συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.

Παράλληλα, φωτιά ξέσπασε σε ξερά χόρτα και οικοπεδικούς χώρους στις Αχαρνές κοντά σε σπίτια. Στο σημείο έσπευσαν επίγειες δυνάμεις και 1 ελικόπτερο. 

Την ίδια ώρα, πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε οικοπεδικές εκτάσεις και ελαιώνες και στη Μεταμόρφωση Μεσσηνίας όπου επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 9 οχήματα, 2 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο καθώς και στους Τσολιάδες Κιλκίς κοντά στο συνοριακό σταθμό ο οποίος έκλεισε προληπτικά λόγω καπνού. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 39 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα και 1 ελικόπτερο.

Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση της πυροσβεστικής και για φωτιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Βρύση Τυρνάβου όπου έχουν σπεύσει 9 πυροσβεστικά.

 
Πηγή: skai.gr