Το τελευταίο αντίο στον Μίκη Θεοδωράκη-Πλήθος κόσμου στην Μητρόπολη για να τον τιμήσει (vid+pics)

Για μια ώρα- έως τις 20.00- παρατάθηκε το λαϊκό προσκύνημα για τον Μίκη Θεοδωράκη, το οποίο ξεκίνησε σήμερα στη Μητρόπολη Αθηνών λόγω της καθυστέρησης της έναρξης.

H σορός του μέγαλου μουσικοσυνθέτη έφτασε στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών λίγο μετά τις 4:30 μμ, υπό τον ήχο της μουσικής της ταινίας «Αλέξης Ζορμπάς».

Το φέρετρο συνόδευε ο γιος του Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργος, με την κόρη του Μυρτώ, ο Άγγελος, εγγονός του Μίκη με τον πατέρα του Δημήτρη Παπαγγελίδη.

Υπενθυμίζεται ότι η τελετή αποχαιρετισμού του Μίκη Θεοδωράκη θα γίνει την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου, στις 15:00, από την Μητρόπολη Αθηνών.

Για τον εκλιπόντα θα μιλήσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο Μίκης Θεοδωράκης είχε ζητήσει, με την πολιτική διαθήκη του, να γίνει σεβαστή η ιδεολογία του και οι αγώνες του για την ενότητα των Ελλήνων.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SKAI.gr (@skaigr)

Από νωρίς σήμερα, απλός κόσμος, Έλληνες και ξένοι διαφόρων ηλικιών, συγκεντρώθηκε γύρω από τη Μητρόπολη περιμένοντας να αποτίσει φόρο τιμής στον μεγάλο συνθέτη και μαχητή των λαϊκών αγώνων.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SKAI.gr (@skaigr)

 

«Αθάνατος» και «Μίκη ζεις εσύ μας οδηγείς» ακούγονταν ανάμεσα από τα χειροκροτήματα.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SKAI.gr (@skaigr)

Πότε μόνοι, πότε σε πηγαδάκια, οι μεγαλύτεροι συγκεντρώνονται να μοιραστούν με συγκίνηση μια ανάμνηση, ένα επεισόδιο ζωής , από τα μεγάλα ιστορικά γεγονότα της Ελλάδας στα οποία άφησε ανεξίτηλο στίγμα πότε σαν μουσικός πότε σαν πολιτικός ο Μίκης Θεοδωράκης.

 

Ο Γερμανός διευθυντής χορωδίας Χένινγκ Τσίρoγκ και συνεργάτης του Μίκη από το Τίμπιγκεν, με την κιθάρα του και σε άψογα ελληνικά οργάνωσε ένα αυθόρμητο πρόγραμμα που συνεχίζεται, τραγουδώντας μαζί με τον κόσμο έξω από το παρεκκλήσι της Μητρόπολης

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SKAI.gr (@skaigr)

 

Από τους πρώτους που έφτασαν στο λαϊκό προσκύνημα ήταν ο Γιώργος Θεοδωράκης και ο Γιώργος Νταλάρας με τη σύζυγό του Άννα.

Το λαϊκό προσκύνημα σήμερα θα ολοκληρωθεί στις 7 το απόγευμα. Θα συνεχιστεί αύριο Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου (10 π.μ. με 7 μ.μ.) και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου (10 π.μ. με 4 μ.μ.).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SKAI.gr (@skaigr)

Στη συνέχεια η σορός του Μ. Θεοδωράκη θα μεταφερθεί στο χωριό του, στον Γαλατά Χανίων, όπου την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου σε ώρα που θα προσδιοριστεί, στην εκκλησία του χωριού, θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ