Είκοσι έξι προσαγωγές για τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας - Βίντεο

Προσήχθησαν από τα ΜΑΤ και άτομα που κατέφυγαν σε μαγαζί στην Πανεπιστημίου

Ρεπορτάζ Μάκης Συνοδινός 

Επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας κατά την διάρκεια των δύο συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας για το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο.

Ομάδα αγνώστων επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ και πέτρες εναντίον αστυνομικών δυνάμεων στην Πλατεία Κολοκοτρώνη, με τους αστυνομικούς να απαντούν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Έως στιγμής έχουν προσαχθεί 26 άτομα. Προσήχθησαν από τα ΜΑΤ και άτομα που κατέφυγαν σε μαγαζί στην Πανεπιστημίου.

ΜΑΤ

Επεισόδια

Στην Κοραή την ώρα που ανέβαινε η πορεία, μια ομάδα ατόμων κατευθύνθηκε προς το περίπτερο του ΠΑΣΟΚ και έγραψαν συνθήματα, με αποτέλεσμα να επακολουθήσει ένταση με μέλη του κόμματος. 

Επεισόδια

Για τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα είχε καλέσει το ΠΑΜΕ και άλλα συνδικάτα της Αττικής, ενώ στα Προπύλαια στην Ακαδημίας συγκεντρώθηκαν αντιρατσιστικές οργανώσεις συλλογικότητες και αριστερές παρατάξεις. H πορεία του ΠΑΜΕ κατευθύνθηκε από το Σύνταγμα στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου ολοκληρώθηκε.

ΠΑΣΟΚ

Νωρίτερα, από τα μεγάφωνα οι διοργανωτές αναφέρθηκαν «στο δικαίωμα στο άσυλο και την αποτυχία της μεταναστευτικής πολιτικής», αλλά και «στους εγκληματίες διακινητές που εκμεταλλεύονται μετανάστες και πρόσφυγες», εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στα θύματα. 

Πηγή: skai.gr