Τι θα χρειαστείς για 4 μερίδες:
- 1 κούπα μακρύκοκκο ρύζι
- 1 κ.γ. λάδι
- 500 γρ κιμάς χοιρινού
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 μικρό κόκκινο τσίλι (με σπόρους αν θέλουμε), ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. συν 1/2 κουταλιά της σούπας τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
- 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- 4 κ.σ. φρέσκο χυμό λάιμ
- 1 κουτ. καστανή ζάχαρη
- 1 αγγούρι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 2 κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 κούπα φρέσκο κόλιανδρ
- 1/2 κούπα φύλλα φρέσκου δυόσμου
Πώς θα το φτιάξεις:
- Σόταρε τον κιμά στο λάδι για περίπου 7 λεπτά.
- Πρόσθεσε το σκόρδο, το τσίλι και 2 κουταλιές της σούπας τριμμένο φρέσκο τζίντζερ.
- Χαμήλωσε τη θερμοκρασία και ρίξε 2 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ και 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας.
- Άφησε να σιγοβράσει 5-7 λεπτά ακόμα και πρόσθεσε μερικές κουταλιές ζεστό νερό αν χρειαστεί.
- Ανακάτεψε ελαφρά 2 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ, 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας, 1/2 κουταλιά της σούπας τριμμένο τζίντζερ και καστανή ζάχαρη.
- Σέρβιρε σε μπολ με ρύζι ατμού, αγγούρι κομμένο σε κύβους, κρεμμύδι, κόλιανδρο και δυόσμο.
Πηγή: Savoir Ville
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.