Αν ψάχνεις για ένα twist σε ένα παραδοσιακό σνίτσελ, τότε αυτή η τραγανή του είναι αυτό που αναζητάς. Χρησιμοποίησε το τρίμμα σε ψάρι, χαλούμι, σνίτσελ μοσχάρι και φέτες μελιτζάνας.
Τι θα χρειαστείς:
- ½ φλιτζάνι καβουρδισμένα αμύγδαλα με φλούδα
- ½ φλιτζάνι ψίχουλα panko ή φρυγανιά
- ¼ φλιτζάνι ηλιόσπορο
- 2 κουταλιές της σούπας μαύρο σουσάμι, λευκό σουσάμι και λευκή κινόα
- 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- ½ κουταλάκι του γλυκού κουρκουμάς
- αλάτι και τριμμένο πιπέρι
- 1 φλιτζάνι αλεύρι
- 2 μεγάλα αυγά
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 600 γραμμάρια μπούτια κοτόπουλου χωρίς δέρμα και κόκαλα
- φυτικό λάδι και βούτυρο, για μαγείρεμα
- ντρέσινγκ γιαουρτιού (δες τη συνταγή παρακάτω)
- μουστάρδα
Πώς θα το φτιάξεις:
- Βάλε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και χτύπησέ τα μέχρι να αλεσθούν με λεπτή υφή. Βάλε το σε ένα φαρδύ ρηχό πιάτο και αλατοπιπέρωσε καλά.
- Σε ένα πιάτο βάλε το αλεύρι και στο άλλο τα χτυπημένα αυγά και το σκόρδο. Αλατοπιπέρωσε το κοτόπουλο. Βούτηξε πρώτα στο αλεύρι, μετά στα αυγά, αφήνοντας να στάξει η περίσσεια, και μετά στα ψίχουλα, πιέζοντάς το να κολλήσει καλά.
- Βάλε για 30 λεπτά στο ψυγείο. Ζέστανε λίγο λάδι και μισή κουταλιά βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι και ψήσε το κοτόπουλο για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.
- Ο χρόνος μαγειρέματος θα εξαρτηθεί από το πάχος του κοτόπουλου. Μετάφερε το κοτόπουλο σε χαρτί κουζίνας. Σέρβιρε με σαλάτα και μουστάρδα.
Ντρέσινγκ:
- ¼ φλιτζάνι μαγιονέζα και 1/4 στραγγιστό γιαούρτι
- 1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένε
- 1 κουταλάκι του γλυκού κάθε μουστάρδα Dijon και μερικούς φρυγανισμένους σπόρους κύμινου
- αλάτι και τριμμένο πιπέρι
Σαλάτα λάχανο:
-
3 φλιτζάνια άσπρο λάχανο τριμμένο
- 1 πράσινο μήλο, κομμένο σε λεπτές φέτες
- ½ μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
- ½ φλιτζάνι καρύδι, καβουρδισμένο
Πώς να τα φτιάξεις:
- Ντρέσινγκ: Χτύπησε τα όλα μαζί σε ένα μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν και αλατοπιπέρωσε καλά.
- Σαλάτα: Βάλε το λάχανο, το μήλο και το κρεμμύδι σε ένα μπολ. Πρόσθεσε το μισό ντρέσινγκ και ανακάτεψε μέχρι να επικαλυφθούν ελαφρά τα λαχανικά, στη συνέχεια ρίξε μέσα τα καρύδια. Σέρβιρε το υπόλοιπο ντρέσινγκ χωριστά.
Πηγή: Savoir Ville
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.