Τι θα χρειαστείς:
- 2 γλυκοπατάτες μέτριες-μεγάλες
- 2 κουταλιές της σούπας λάδι αβοκάντο
- 1 1/2 κουταλάκι από μείγμα 1/2 κουταλιάς ρίγανη, 1/2 βασιλικό και 1/2 θυμάρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
Πώς θα το φτιάξεις:
- Πλένουμε καλά τις γλυκοπατάτες εξωτερικά και μετά τις κόβουμε σε στρογγυλές λεπτές φέτες. Τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Βάζουμε το μείγμα των μπαχαρικών με το τυρί σε ένα μικρό μπολ.
- Περιχύνουμε τις γλυκοπατάτες με το λάδι και στη συνέχεια τις ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το μείγμα βοτάνων – παρμεζάνας στο μπολ και ανακατεύουμε ξανά καλά.
- Βάζουμε τις γλυκοπατάτες στη φριτέζα σε μία στρώση. Μάλλον θα χρειαστεί να τις ψήσουμε σε παρτίδες.
- Τηγανίζουμε στον αέρα στους 200°C για 15-18 λεπτά μέχρι οι άκρες να γίνουν τραγανές και το κέντρο να μαλακώσει στο πιρούνι.
- Σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή: Savoir Ville
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.