Τι θα χρειαστείς:
- 300 γραμμάρια χουρμάδες χωρίς κουκούτσι, χοντροκομμένοι
- 100 γραμμάρια βούτυρο κομμένο σε κύβους
- 1 φλιτζάνι νερό
- ½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
- ¼ φλιτζάνι μελάσσα
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1 ¼ φλιτζάνι απλό αλεύρι
- 2 κουταλιές της σούπας κακάο καλής ποιότητας
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 2 μεγάλα αυγά, ελαφρά χτυπημένα
- 100 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα, χοντροκομμένη (72% κακάο)
- Sauce, για σερβίρισμα
Πώς θα το φτιάξεις:
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 160°C, στον αέρα.
- Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάλε να βράσουν οι χουρμάδες, το βούτυρο, το νερό, η καστανή ζάχαρη, το αλάτι και το τζίντζερ, ανακατεύοντας συχνά.
- Χαμήλωσε τη θερμοκρασία και σιγόβρασε για 5 λεπτά. Στη συνέχεια με ένα μπλέντερ χειρός πολτοποίησε το μείγμα. Άφησε στην άκρη για 20 λεπτά και στη συνέχεια πρόσθεσε τη μαγειρική σόδα. Να ξέρεις θα αφρίσει.
- Ανακάτεψε το αλεύρι, τα αυγά, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και πρόσθεσε στο χλιαρό μείγμα. Ένωσε τα υλικά καλά με απαλές κινήσεις.
- Πρόσθεσε το τζίντζερ και τη μισή σοκολάτα. Άδειασε στο ταψί και άπλωσε το ομοιόμορφα. Πασπάλισε την υπόλοιπη σοκολάτα και στη συνέχεια ψήσε για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να είναι έτοιμο. Σερβίρεται ζεστό με sauce καραμέλας και παγωτό
sauce:
- 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
- 120 γραμμάρια βούτυρο κομμένο σε κύβους
- ⅔ φλιτζάνι κρέμα
- Βάλε όλα τα υλικά να βράσουν σε μέτρια κατσαρόλα ανακατεύοντας να διαλυθεί η ζάχαρη. Σιγόβρασε για 5 λεπτά να πήξει το μείγμα. Για να σερβίρεις θα το ζεστάνεις ξανά.
Πηγή: Savoir Ville
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.