Αέρινα, αφράτα και ελαφριά muffins με πλούσιο άρωμα πορτοκαλιού και φρεσκοκοπανισμένο κάρδαμο. Το ελαιόλαδο ταιριάζει απόλυτα με τα υπόλοιπα αρώματα, ενώ η ζάχαρη παρόλο που είναι περιορισμένη δεν λείπει στη γεύση.
Υλικά:
Α:
- 2 αυγά
- 100γρ ζάχαρη
- 60 γρ ελαιόλαδο
- 3/4 κ. χυμό (από 3 μικρά πορτοκάλια)
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 1 κ.γ. φρεσκοκοπανισμένο κάρδαμο
Β:
- 300 γρ αλεύρι (μαλακό ή γ.ο.χ.)
- 2 κ.γ. μπέικιν
- 1/2 κ.γ. σόδα
- 1/4 κ.γ. αλάτι
Tι θα χρειαστείς:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C αέρα. Τοποθετούμε τις θήκες των muffins στο ταψάκι τους.
- Αναμειγνύουμε καλά τα υλικά του μείγματος Α. Το ίδιο κάνουμε και με τα υλικά του μείγματος Β.
- Ενσωματώνουμε το Β στο Α και ανακατεύουμε ελαφρά.
- Γεμίζουμε τις θήκες μέχρι πάνω.
- Ψήνουμε για 22′ περίπου χωρίς να ανοίξουμε τον φούρνο ενδιάμεσα.
- Βγάζουμε από το ταψί και αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα.
- Απολαμβάνουμε σκέτα ή προσθέτουμε γλάσο.
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.