Κλείσιμο

Muffins με πορτοκάλι και κράνμπερι - Αφράτα και πεντανόστιμα!

Αυτά τα μάφιν πορτοκαλιού είναι αφράτα, υγρά και νόστιμα, χάρη στο αρωματικό ξύσμα πορτοκαλιού και τα γευστικά κράνμπερι

Τι θα χρειαστείς:

  • 3/4 φλιτζανιού αποξηραμένα κράνμπερ
  • 1 φλιτζάνι βραστό νερό
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 3/4 φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 φλιτζάνι απλό ελληνικό γιαούρτι (ή κρέμα γάλακτος), σε θερμοκρασία δωματίου
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 1 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • αφρώδη ζάχαρη χοντρή, για γαρνίρισμα, προαιρετικά

Για το γλάσο:

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη ζαχαροπλαστικής
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκαλιού

Πώς θα το φτιάξεις:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς και στρώνουμε μια φόρμα για μάφιν.
  2. Σε ένα μικρό μπολ, ρίχνουμε το βραστό νερό πάνω από τα κράνμπερι και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για 30 λεπτά.
  3. Εν τω μεταξύ, χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν πολύ, για 3 – 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας μεταξύ κάθε προσθήκης. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη βανίλια, το γιαούρτι και το ξύσμα. Χτυπάμε καλά να ενωθούν.
  4. Προσθέτουμε τα στεγνά υλικά μαζί και μετά ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν.
  5. Στραγγίζουμε τα κράνμπερι, αφαιρώντας τα περιττά υγρά με μια πετσέτα κουζίνας. Προσθέτουμε τα Muffins με πορτοκάλι και κράνμπερι στη ζύμη και χρησιμοποιήούμε μια σπάτουλα για να ενσωματώσουμε τα υλικά με απαλές κινήσεις.
  6. Μεταφέρουμε τη ζύμη στη φόρμα, γεμίζοντας κάθε θέση στο 1/4 φλιτζάνι της. Πασπαλίζουμε τις κορυφές των μάφιν με ζάχαρη.
  7. Ψήνουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα από το κέντρο των μάφιν.
  8. Εν τω μεταξύ, φτιάχνουμε το γλάσο ανακατεύοντας τη ζάχαρη ζαχαροπλαστικής και το χυμό πορτοκαλιού. Χρησιμοποιούμε περισσότερη ζάχαρη για να δέσει ή περισσότερο χυμό για να αραιώσει.
  9. Βγάζουμε τα μάφιν από τον φούρνο και τα βγάζουμε αμέσως από τη φόρμα τους. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα περιχύνουμε με γλάσο πορτοκαλιού.
Πηγή: Savoir Ville
TAGS: γλυκά