Κρεμώδες dressing σε τραγανές μπαγκέτες με ψητό κοτόπουλο, ντομάτα και αρώματα μουστάρδας και λεμονιού.
Τι χρειάζεσαι:
- 2 φιλέτα κοτόπουλο
- 2 κ.σ. συν 1/2 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο, ξεχωριστά
- αλάτι και πιπέρι
- 1 λεμόνι, κομμένο στη μέση
- 1 μπαγκέτα, κομμένη σταυρωτά στη μέση
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδο
- 1 κ.γ. μαγιονέζα
- 2 κουτ. μουστάρδα Ντιζόν
- 2 κουτ. πάστα αντζούγιας
- την καρδιά από δύο μαρούλια
- 2 κλωνάρια σέλινο, σε πολύ λεπτές φέτες
- 1/4 φλ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 2 ντομάτες, κομμένες σε φέτες
Πώς θα το φτιάξεις:
- Ζεσταίνουμε το γκριλ σε μέτρια θερμοκρασία. Αλείφουμε το κοτόπουλο με 1/2 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με 1/4 κουταλάκι του γλυκού κάθε αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε 10 λεπτά ανά πλευρά. Μεταφέρουμε στο ξύλο κοπής και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν το κόψουμε.
- Όσο το κοτόπουλο ψήνεται στη σχάρα, ψήνουμε και τα λεμόνια και την μπαγκέτα, για 2 έως 3 λεπτά. Μεταφέρουμε στη σανίδα κοπής και τρίβουμε την κομμένη πλευρά της μπαγκέτας με μία σκελίδα σκόρδο.
- Στύβουμε 2 κουταλιές της σούπας χυμό από τα λεμόνια σε ένα μικρό μπολ και ανακατεύουμε με τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα και την πάστα αντζούγιας και μετά ανακατεύουμε σταδιακά τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας λάδι μέχρι να ενωθούν καλά στο μείγμα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε το μαρούλι και το σέλινο με 1/4 φλιτζάνι από το ντρέσινγκ και 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι, ανακατεύουμε, ρίχνουμε την παρμεζάνα και 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ντρέσινγκ τη μπαγκέτα και στρώνουμε το κοτόπουλο σε φέτες, τη σαλάτα και τις ντομάτες. Κόβουμε στη μέση για να φτιάξουμε 4 σάντουιτς.
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.