Όταν αποφασίζεις να απολαύσεις μια σαλάτα ως κύριο γεύμα παίρνεις ένα μεγάλο ρίσκο, αφού είναι πολύ πιθανό είτε να είναι άνοστη είτε να μην χορτάσεις.
Υλικά:
Για τη σαλάτα:
- 1/2 πράσινο λάχανο, ψιλοκομμένο
- 1/2 μωβ λάχανο, ψιλοκομμένο
- 2 φλιτζάνια καρότα, ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζάνι φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι κομμένο πράσινο κρεμμύδι
- 2 φλιτζάνια μαγειρεμένα edamame
- 1-2 φλιτζάνια ψητά κάσιους
- 2 φλιτζάνια noodles (προαιρετικά)
- κοτόπουλο, (εναλλακτικά αντί για κοτόπουλο μπορείς να βάλεις γαρίδες)
Για το ντρέσινγκ:
- 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 3 κουταλιές λευκό ξύδι
- 2 κουταλιές σησαμέλαιο
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- λίγη σκόνης σκόρδου
- προαιρετικά: 1/4 του φλιτζανιού γιαούρτι ή μαγιονέζα
Εκτέλεση:
- Ανακάτεψε καλά (σε ένα μούλτι ή σε ένα σέικερ) όλα τα υλικά του ντρέσινγκ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Πρόσθεσε το γιαούρτι ή το μαγιονέζα (αν τα βάλεις τελικά) και ανακάτεψε ξανά καλά, μέχρι να γίνει λείο.
- Βάλε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά της σαλάτας και ανακάτεψε καλά με τα χέρια. Περίχυσε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και είναι έτοιμη για σερβίρισμα!
Πηγή: Savoir Ville
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.