Paris

Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι - Τα στιγμιότυπα της μεγάλης γιορτής του αθλητισμού

Η ελληνική αποστολή «άνοιξε» την παρέλαση των εθνικών ομάδων - Μοναδικές εικόνες από την παρέλαση των αθλητών εν πλω στον ποταμό Σηκουάνα - Πάνω από 10.000 αθλητές, από 206 χώρες συμμετέχουν στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στον πλανήτη

Κλείσιμο

Πράσινο φως από τους εταίρους για την πρόωρη αποπληρωμή στο ΔΝΤ

«Πράσινο φως» στην πρόωρη μερική αποπληρωμή των δανείων που οφείλει η Ελλάδα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έδωσαν ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας και το Euro-working Group, σύμφωνα με πληροφορίες.

Παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν πως η σχετική πρόταση παρουσιάστηκε στους εταίρους και κανένα από τα κράτη-μέλη δεν διατύπωσε ένσταση.

Παράλληλα έγινε γνωστό πως θα αρχίσει η διαδικασία, όπως είχε γίνει στο παρελθόν στις περιπτώσεις της Πορτογαλίας, της Ιρλανδίας και της Κύπρου, ώστε να προχωρήσει η αποπληρωμή.

Η διαδικασία απαιτεί την έγκριση του Eurogroup ενώ θα αξιολογηθεί και από τα κοινοβούλια ορισμένων κρατών-μελών της ευρωζώνης.

Η πρόωρη αποπληρωμή αφορά περίπου 3,7 δισεκατομμύρια ευρώ, που είναι το «ακριβό» κομμάτι του συνολικού χρέους προς το ΔΝΤ, καθώς έχει επιτόκιο 5,13%. Πρόκειται για δάνεια που λήγουν το 2019 και το 2020.

Η Αθήνα υπολογίζει πως η πρόωρη αποπληρωμή θα μειώσει το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους κατά περίπου 150 εκατομμύρια ευρώ.

Στην σημερινή συνεδρίαση του EWG θα εξεταστούν επίσης οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για παροχές.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ