Glowy skin: Όλα τα μυστικά για να αποκτήσεις την επιδερμίδα των ονείρων σου

Για μια λαμπερή επιδερμίδα που ακτινοβολεί

Μήπως έχεις αναρωτηθεί γιατί η επιδερμίδα σου δεν δείχνει το ίδιο υγιής και λαμπερή όπως αυτή των αγαπημένων σου celebrities, παρά τις πολλές προσπάθειες με προϊόντα περιποίησης; Συχνά, το πρόβλημα δεν είναι η ποσότητα των προϊόντων που χρησιμοποιείς, αλλά η ποιότητά τους και η σωστή εφαρμογή τους. Εδώ είναι μερικά μυστικά που πρέπει να ακολουθήσεις αν θες αψεγάδιαστη και λαμπερή επιδερμίδα. .

Να αγαπήσεις τον καλό ύπνο

Η ποιότητα του ύπνου μπορεί να έχει θετική επίδραση στην επιδερμίδα σου (πολλές φορές είναι πιο σημαντική και απο τις πιο ακριβές κρέμες). Για να αξιοποιήσεις στο έπακρο τον ύπνο σου, φρόντισε να κοιμάσαι 7-8 ώρες κάθε βράδυ. Ο καλός ύπνος βοηθά στην πρόληψη των μαύρων κύκλων και του πρηξίματος κάτω από τα μάτια. Επιπλέον, είναι σημαντικό να μειώσεις τον χρόνο που περνάς μπροστά από οθόνες πριν τον ύπνο, καθώς η μπλε ακτινοβολία μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την επιδερμίδα και τα μάτια σου.

Να είσαι πάντα συνεπείς στα ραντεβού με τον δερματολόγο

Είναι ουσιαστικό να συνεργάζεσαι με έναν δερματολόγο για να κατανοήσεις τις ανάγκες του δέρματός σου και να επιλέξεις τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης. Η εξατομικευμένη καθοδήγηση εξασφαλίζει ότι χρησιμοποιείς προϊόντα που πραγματικά λειτουργούν για εσένα, αντί να βασίζεσαι σε τυχαίες συστάσεις. Επίσης, ο τακτικός καθαρισμός του προσώπου είναι σημαντικός για τη διατήρηση της υγιούς επιδερμίδας και συνιστάται να τον κάνεις τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο.

Επέλεξε προσεκτικά τα προϊόντα περιποίησης

Είναι σημαντικό να προσέχεις την ποιότητα και την ποσότητα των προϊόντων που χρησιμοποιείς. Η υπερβολική χρήση ή η εναλλαγή πολλών προϊόντων μπορεί να προκαλέσει σύγχυση στην επιδερμίδα και να οδηγήσει σε θαμπό και άτονο δέρμα. Βεβαιώσου ότι τα προϊόντα που επιλέγεις είναι συμβατά με τον τύπο του δέρματός σου και ικανά να το διατηρούν υγιές και λαμπερό.

Να διατηρείς καθαρό το κινητό και να μην ακουμπάς το πρόσωπο με τα χέρια

Η οθόνη του κινητού είναι πηγή μικροβίων που μπορεί να προκαλέσουν σπυράκια όταν έρχεται σε επαφή με το πρόσωπό σου. Καθάριζε τακτικά την οθόνη σου με αντισηπτικά μαντηλάκια ή με βαμβάκι ποτισμένο με οινόπνευμα. Επιπλέον, προσπάθησε να μην αγγίζεις το πρόσωπό σου με τα χέρια σου για να μειώσεις τον κίνδυνο μόλυνσης από μικρόβια.

Να αλλάζεις πολύ συχνά τις μαξιλαροθήκες

Οι μαξιλαροθήκες μπορούν να συγκεντρώνουν βακτήρια και λιπαρότητα που μεταφέρονται στην επιδερμίδα σου, προκαλώντας σπυράκια και ερεθισμούς. Είναι προτιμότερο να τις αλλάζεις τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα και να επενδύσεις σε μαξιλαροθήκες από μεταξωτό ή σατέν υλικό, που μειώνουν την τριβή και τον ερεθισμό του δέρματος.

Ακολουθώντας αυτές τις πρακτικές, μπορείς να διατηρήσεις την επιδερμίδα σου υγιή, φρέσκια και λαμπερή, ακριβώς όπως τις γυναίκες που θαυμάζεις.

Πηγή: womenonly