Έξι μυστικά για να αφαιρέσεις την αδιάβροχη μάσκαρα like a pro

Μπορείς να αφαιρέσεις την αδιάβροχη μάσκαρα εύκολα και γρήγορα

H αδιάβροχη μάσκαρα είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσες θέλουν να διατηρούν το μακιγιάζ τους αναλλοίωτο, ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες όπως η ζέστη, η υγρασία ή η βροχή. Όμως, η αντοχή της συχνά μεταφράζεται σε δυσκολία κατά την αφαίρεση της. Αν και η διαδικασία μπορεί να φαντάζει δύσκολη, με τα σωστά προϊόντα και τεχνικές, μπορείς να αφαιρέσεις την αδιάβροχη μάσκαρα χωρίς να καταστρέψεις τις βλεφαρίδες σου ή να ερεθίσεις την ευαίσθητη περιοχή των ματιών. Εδώ είναι μερικά μυστικά για να το πετύχεις αυτό αποτελεσματικά και με ασφάλεια.

1. Χρήση Διφασικού Ντεμακιγιάζ Ματιών

Τα διφασικά ντεμακιγιάζ είναι σχεδιασμένα ειδικά για την αφαίρεση αδιάβροχων προϊόντων. Αποτελούνται από δύο φάσεις, από έλαιο και νερό. Ανακινώντας το προϊόν πριν τη χρήση, οι δύο φάσεις αναμειγνύονται και δημιουργούν ένα αποτελεσματικό καθαριστικό διάλυμα. Χρησιμοποίησε βαμβακερά pads και άφησέ τα πάνω στα μάτια για λίγα δευτερόλεπτα πριν σκουπίσεις απαλά.

2. Λάδι Καρύδας ή Ελαιόλαδο

Το λάδι καρύδας και το ελαιόλαδο είναι φυσικά συστατικά που αποτελούν ένα μικρό «θαύμα» για την αφαίρεση της αδιάβροχης μάσκαρας. Αυτά τα έλαια είναι ασφαλή για χρήση στην περιοχή των ματιών και μπορούν να διαλύσουν ακόμα και την πιο επίμονη μάσκαρα. Εφάρμοσε μια μικρή ποσότητα σε ένα βαμβακερό pad και άφησέ το πάνω στις βλεφαρίδες για μερικά δευτερόλεπτα πριν σκουπίσεις απαλά. Εκτός από την αφαίρεση της μάσκαρας, αυτά τα έλαια θα θρέψουν και τις βλεφαρίδες σου.

3. Ντεμακιγιάζ σε Μορφή Balm

Τα balms ντεμακιγιάζ είναι κρεμώδη προϊόντα που όταν έρχονται σε επαφή με το δέρμα, μετατρέπονται σε έλαιο. Αυτά τα προϊόντα είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά στην αφαίρεση της αδιάβροχης μάσκαρας και είναι ιδανικά για όσες έχουν ξηρό ή ευαίσθητο δέρμα. Εφάρμοσε το balm με τις άκρες των δακτύλων και κάνε απαλό μασάζ στις βλεφαρίδες μέχρι να διαλυθεί η μάσκαρα. Στη συνέχεια, ξέπλυνε με χλιαρό νερό ή χρησιμοποίησε ένα βρεγμένο βαμβακερό pad για να αφαιρέσεις τα υπολείμματα.

@halslacy My life will never be the same. #hack #tip #secret #waterproofmakeup ♬ original sound - Hals

4. Απαλό Καθαριστικό Προσώπου

Αν προτιμάς να χρησιμοποιείς μόνο ένα προϊόν για όλο το πρόσωπό σου, επίλεξε ένα απαλό καθαριστικό προσώπου που είναι σχεδιασμένο για την αφαίρεση μακιγιάζ. Εφάρμοσε το καθαριστικό στο πρόσωπό σου και κάνε απαλό μασάζ στις βλεφαρίδες για να αφαιρέσεις τη μάσκαρα. Μερικά καθαριστικά σε μορφή τζελ ή κρέμας μπορούν να είναι εξίσου αποτελεσματικά με τα εξειδικευμένα ντεμακιγιάζ.

5. Αποφυγή Τριβής και Ερεθισμών

Η περιοχή των ματιών είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη, γι' αυτό είναι σημαντικό να αποφεύγεις την υπερβολική τριβή. Αφού εφαρμόσεις το προϊόν ντεμακιγιάζ, άφησέ το να δράσει για λίγα δευτερόλεπτα ώστε να διαλύσει τη μάσκαρα. Στη συνέχεια, σκούπισε απαλά χωρίς να τρίβεις την περιοχή. Αν χρειαστεί, επανάλαβε τη διαδικασία μέχρι να αφαιρεθεί πλήρως η μάσκαρα.

@maddisondicksonbeauty Replying to @lindseygarcia365 Lol! Here is how I take my waterproof mascara off without being hard on my lashes/eyes! #waterproofmascara #howtotakewaterproofmascaraoff #miclerwater #howiremovemymakeup #howtoremovemakeup ♬ original sound - Maddison Diacont

6. Ενυδάτωση Μετά την Αφαίρεση

Μετά την αφαίρεση της αδιάβροχης μάσκαρας, είναι σημαντικό να ενυδατώσεις την περιοχή γύρω από τα μάτια για να αποφύγεις την ξηρότητα και τον ερεθισμό. Χρησιμοποίησε μια ελαφριά κρέμα ματιών ή ένα ενυδατικό serum για να διατηρήσεις το δέρμα απαλό και ελαστικό.

Πηγή: womenonly.gr