Σαν σήμερα: Το 1966 οι Beatles δίνουν την τελευταία τους συναυλία στο Σαν Φρανσίσκο

Toν Μάιο του 1970 το θρυλικό συγκρότημα διαλύθηκε και επίσημα

Στις 29 Αυγούστου του 1966, τα «Σκαθάρια» έδωσαν στο Κάντλστικ Πάρκ, στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια, την τελευταία επίσημη συναυλία τους, σηματοδοτώντας άτυπα την αρχή του τέλους των θρυλικών Beatles.

Αντίθετα με ότι θα περίμενε κάποιος, η προσέλευση του κοινού στο χώρο της συναυλίας ήταν περιορισμένη – από τα 42.500 άτομα που χωρούσε το στάδιο, πουλήθηκαν μόνο 25.000 εισιτήρια - καθώς είχε προηγηθεί συνέντευξη του Τζον Λένον όπου είχε υποστηρίξει ότι οι Beatles είναι πλέον πιο διάσημοι κι από…τον Χριστό αλλά και μία παραδοχή από τον Πολ Μακάρτνεϋ ότι έχει κάνει χρήση LSD, δύο στοιχεία που «απογοήτευσαν» το συντηρητικό, αμερικανικό κοινό. 

Το τραγούδι "Long Tall Sally", ήταν αυτό που έκλεισε την τελευταία συναυλία των Beatles αφήνοντας στο κοινό μια γλυκόπικρη αίσθηση

Η ιστορία των Beatles είχε φτάσεις στο τέλος της. Αιτίες ήταν οι εσωτερικές διαμάχες, οι συγκρούσεις, οι ανταγωνισμοί και το αγκάθι που ακούει στο όνομα Γιόκο Όνο, η οποία είχε εισβάλει το 1966 στη ζωή του Τζον Λένον. Μετά, ακολούθησαν άλλα τέσσερα χρόνια καριέρας μέχρι και τον Μάιο του 1970, όταν διαλύθηκαν επίσημα και το κάθε ένα από τα τέσσερα μέλη ακολούθησε σόλο καριέρα.

Πηγή: skai.gr
TAGS: Beatles