Άγνωστες λήψεις του εμβληματικού φωτογράφου Τάκη Τλούπα από την Ελλάδα του '50, του '60

Το ντοκιμαντέρ της Καλλιόπης Λεγάκη «Το Φωτογραφείο του μπαμπά μου» θα προβάλλει για πρώτη φορά το αδημοσίευτο υλικό στο 25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Εικόνες από την Ελλάδα, τα Βαλκάνια και την Ευρώπη, από τις δεκαετίες του '50, του '60 και του '70, όπως τις κατέγραψε με την κάμερά του ένας από το μεγαλύτερους Έλληνες μεταπολεμικούς φωτογράφους, ο Λαρισαίος Τάκης Τλούπας, θα ζωντανέψουν στο 25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. 

Τακης

Κάρα

Το ντοκιμαντέρ της Καλλιόπης Λεγάκη «Το Φωτογραφείο του μπαμπά μου», που κάνει πανελλαδική πρεμιέρα στις 6 Μαρτίου θα προβάλλει για πρώτη φορά το αδημοσίευτο υλικό.

Άνθρωποι του θεσσαλικού κάμπου, εμφανίζονται κατά τη διάρκεια της εργασίας τους, σε στιγμές της καθημερινότητάς τους, σε τελετές, ήθη και έθιμα, ενώ ταυτόχρονα, περιοχές και τοπία της εποχής, προκαλούν νοσταλγία και συγκίνηση. 

Τακης

Πλατεία

Καθώς όμως ο σπουδαίος Έλληνας φωτογράφος συνήθιζε να παίρνει την κάμερά του και στα ταξίδια του, εκτός από τη Θεσσαλία, έχει καταγράψει ενδιαφέρουσες απόψεις κι άλλων ελληνικών πόλεων, καθώς επίσης βαλκανικών και ευρωπαϊκών χωρών.

TAKHS

Η ταινία «Το Φωτογραφείο του μπαμπά μου» είναι ουσιαστικά μία συνομιλία ανάμεσα στην κόρη και στον πατέρα, που ναι μεν δεν υπάρχει, αλλά «αφηγείται» μέσα από τα φιλμ και τις αποκαλυπτικές του φωτογραφίες, πράγματα που αφορούν έναν κόσμο που χάθηκε στη «σκόνη του χρόνου». 

Τακης

Γυναικείες Θυμωνιές

Η ταινία «Το Φωτογραφείο του μπαμπά μου» θα προβληθεί τη Δευτέρα 6 Μαρτίου, στις 18:30, στην Αίθουσα Τζον Κασσαβέτης (Αποθήκη 1, Λιμάνι), ενώ από τις 10 το πρωί της επόμενης μέρας και έως το τέλος του Φεστιβάλ (ή την εξάντληση των 500 θεάσεων) θα είναι διαθέσιμη στη διαδικτυακή πλατφόρμα του Φεστιβάλ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ