Κλείσιμο

«Ξιπασμένο δισεκατομμυριούχο» αποκάλεσε τον Ίλον Μασκ ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας

Η μεταξύ τους κόντρα έχει ξεκινήσει από την άρνηση της πλατφόρμας Χ, ιδιοκτησίας Μασκ, να αφαιρέσει βίντεο από αιματηρό περιστατικό με μαχαίρι σε εκκλησία.

Σε μια κλιμακούμενη διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ τους ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας αποκάλεσε τον μεγιστάνα Ίλον Μασκ «αλαζονικό δισεκατομμυριούχο».

Η μεταξύ τους κόντρα έχει ξεκινήσει από την άρνηση της πλατφόρμας Χ, ιδιοκτησίας Μασκ, να αφαιρέσει βίντεο από αιματηρό περιστατικό με μαχαίρι σε εκκλησία.

Τη Δευτέρα, αυστραλιανό δικαστήριο διέταξε το Χ να κατεβάσει το βίντεο από επίθεση που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Σίδνεϊ.

Η πλατφόρμα είπε ότι θα συμμορφωθεί εν αναμονή της έφεσης.

Στη συνέχεια ο Μασκ ανέβασε ένα meme που υπαινισσόταν κυβερνητική λογοκρισία και ο πρωθυπουργός Αλμπανέζε είπε στο ABC News ότι ο κ. Μασκ «νομίζει ότι είναι υπεράνω του νόμου αλλά και υπεράνω της κοινής ευπρέπειας».

Την περασμένη εβδομάδα, εκκλησιαστικοί παράγοντες της Αυστραλίας απείλησαν το X και άλλες εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης με υψηλά πρόστιμα εάν δεν κατέβαζαν βίντεο από το περιστατικό μέσα σε εκκλησία, την οποία η αστυνομία χαρακτήρισε τρομοκρατική επίθεση.

Το Χ απάντησε ότι το αίτημα «δεν εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της αυστραλιανής νομοθεσίας» και στη συνέχεια η εκκλησιαστική αρχή ζήτησε δικαστική διαταγή.

Σε συνέντευξη Τύπου ο Αλμπανέζε κατέκρινε την πλατφόρμα Χ επειδή «επέλεξε να μην συμμορφωθεί».

Σε σειρά διαδικτυακών αναρτήσεων, ο κ. Μασκ έγραψε: «Θα ήθελα να αφιερώσω ένα λεπτό για να ευχαριστήσω τον πρωθυπουργό που ενημέρωσε το κοινό ότι αυτή η πλατφόρμα είναι η μόνη αληθινή».

Επίσης, χαρακτήρισε την εκκλησιαστική αρχή ως «επίτροπο λογοκρισία».

«Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να έχουν κοινωνική ευθύνη. Ο κ. Μασκ δεν έχει καμία» είπε.

Τα ασφαλιστικά μέτρα της Δευτέρας θα είναι σε ισχύ μέχρι την Τετάρτη, οπότε και θα διεξαχθεί δεύτερη ακρόαση.

Πηγή: skai.gr