Το υπουργείο Εσωτερικών έκανε λόγο για «μεμονωμένο περιστατικό που τέθηκε υπό έλεγχο», όμως το γερμανικό πρακτορείο dpa μεταδίδει ότι οι δράστες κατόρθωσαν να αποσπάσουν δεδομένα, είχαν πρόσβαση στους σέρβερ έως χθες Τετάρτη, κι ότι το μέγεθος της διάρρηξης παραμένει υπό έρευνα.
Ανάμεσα στους στόχους που επλήγησαν ήταν η καγκελαρία, τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας, σύμφωνα με πληροφορίες του dpa.
Το υπουργείο Εσωτερικών δεν αναφέρθηκε στην ταυτότητα των χάκερ, όμως το dpa μεταδίδει ότι η επίθεση κατά πάσα πιθανότητα εκτελέστηκε από την ομάδα APT28, γνωστή ως «Fancy Bear», την οποία πολλοί εμπειρογνώμονες συνδέουν με τη ρωσική κυβέρνηση. Η Μόσχα αρνείται κάθε σχέση με τους APT28.
Παρά το γεγονός ότι το Βερολίνο προσπαθεί να υποβαθμίσει το περιστατικό, το dpa μετέδωσε ότι οι γερμανικές υπηρεσίες εντόπισαν το κακόβουλο λογισμικό στο κυβερνητικό δίκτυο τον Δεκέμβριο, και δεν αποκλείεται οι χάκερ να είχαν διεισδύσει ήδη από τα τέλη του 2016.
Το υπουργείο Εσωτερικών αρνήθηκε να σχολιάσει το τηλεγράφημα του dpa.
Δεν πρόκειται για την πρώτη φορά που η Γερμανία γίνεται στόχος κυβερνο-επιθέσεων.
Το 2015, η κάτω Βουλή, η Μπούντεσταγκ, χτυπήθηκε από εκτεταμένο χάκινγκ που οδήγησε στην κλοπή τεράστιας ποσότητας δεδομένων.
Η υπηρεσία αντικατασκοπείας της Γερμανίας έκανε γνωστό το 2016 πως χάκερ της APT28 επιχείρησαν να διεισδύσουν στα δίκτυα αρκετών γερμανικών κομμάτων.
Πηγή: skai.gr
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.