Ο ύποπτος της Στοκχόλμης παραδέχεται ότι διέπραξε «τρομοκρατικό έγκλημα»

Την ευθύνη του για «τρομοκρατικό έγκλημα» ομολόγησε ο κύριος ύποπτος για την επίθεση στη Στοκχόλμη, Ραχμάτ Ακίλοφ, όπως δήλωσε στο δικαστήριο ο διορισμένος δικηγόρος του.

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 15 τραυματίστηκαν όταν, την Παρασκευή, ο 39χρονος Ουζμπέκος οδήγησε φορτηγό που είχε κλέψει πάνω σε πεζούς σε κεντρικό εμπορικό πεζόδρομο της σουηδικής πρωτεύουσας.

Παράλληλα, σουηδικό δικαστήριο διέταξε να παραμείνει προφυλακισμένος ο Ακίλοφ, επιτρέποντας έτσι να συνεχιστεί η κράτησή του.

Ο συνήγορος του Ακίλοφ δήλωσε νωρίτερα στο δικαστήριο ότι ο εντολέας του δέχεται την προφυλάκισή του, την οποία είχαν ζητήσει οι εισαγγελείς, λόγω της φύσης του εγκλήματος.

Ένας δεύτερος ύποπτος που είχε συλληφθεί για την επίθεση αφέθηκε εν τω μεταξύ ελεύθερος, καθώς δεν έχουν προκύψει επαρκή στοιχεία που να συνηγορούν στην εμπλοκή του.

Το 2014 ο Ακίλοφ είχε καταθέσει
αίτημα για μόνιμη παραμονή στη Σουηδία, όμως είχε απορριφθεί. Οι Αρχές τον αναζητούσαν επί μήνες πριν την επίθεση της Παρασκευής για να εκτελέσουν εντολή απέλασής του.

Έως τώρα καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση. Ο Ακίλοφ είχε εκφράσει συμπάθεια για ισλαμιστικές οργανώσεις, όπως το Ισλαμικό Κράτος, σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


Πηγή: skai.gr