Ο επίσημος απολογισμός της επίθεσης είναι 58 νεκροί - ανάμεσά τους και μικρά παιδιά - αλλά ορισμένες οργανώσεις ανεβάζουν τον αριθμό των απωλειών στις 100 και των τραυματιών στους 400.
Οι τρεις χώρες υπογραμμίζουν πως η κυβέρνηση της Συρίας οφείλει να παραδώσει σε διεθνή ερευνητική ομάδα όλα τα στοιχεία για τα σχέδια και τα ημερολόγια πτήσης των ελικοπτέρων της καθώς και τα ονόματα των διοικητών όλων των μοιρών, επιτρέποντας την πρόσβαση ελεγκτών στις σε αεροπορικές βάσεις.
Το ψήφισμα θα τεθεί σε ψηφοφορία σήμερα και σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ζητά μεταξύ άλλων από τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, να δίνει σε μηνιαία βάση αναφορά, για το κατά πόσο η συριακή κυβέρνηση συνεργάζεται στους ελέγχούς για τη συμμόρφωσή της στους διεθνείς κανονισμούς, αναφορικά με τη χρήση χημικών.
Και οι τρεις χώρες αποδίδουν την ευθύνη για τις απώλειες στις δυνάμεις του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ, παρά το γεγονός ότι ο συριακός στρατός αρνείται κατηγορηματικά κάθε ανάμειξη και ισχυρίζεται ότι δεν θα χρησιμοποιούσε «ποτέ« χημικά όπλα.
Ο οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW), κατηγορεί τις κυβερνητικές δυνάμεις της χώρας για τρεις επιθέσεις με χλώριο το 2014 και 2015, ενώ επισημαίνει πως και οι μαχητές του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους είχαν χρησιμοποιήσει αέριο μουστάρδας στο παρελθόν.
Το 2013, η Συρία είχε συμφωνήσει να καταστρέψει τα χημικά της όπλα, στο πλαίσιο μίας συμφωνία για την οποία είχαν διαμεσολαβήσει η Μόσχα και η Ουάσιγκτον.
Πηγή: skai.gr
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.