Ιταλία: Δημοτικοί υπάλληλοι έβγαζαν βόλτα τα σκυλιά τους αντί να δουλεύουν

Με τη συνδρομή κρυφών καμερών, δύο εισαγγελικές έρευνες στους δήμους Τζουλιάνο και Νόλα της Νάπολης απέδειξαν ότι περισσότεροι από 100 δημοτικοί υπάλληλοι φρόντιζαν προσωπικές τους υποθέσεις εν ώρα εργασίας.

Οι υπάλληλοι, προτίμησαν αντί να βρίσκονται στα γραφεία τους, να παίζουν ξυστό, να βγάζουν βόλτα τα κατοικίδιά τους ή να πήγαιναν για ψώνια. Συνάδελφοι των κοπανατζήδων φρόντιζαν να χτυπούν κάθε μέρα τις κάρτες των απόντων υπαλλήλων, καλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο τα ίχνη τους.

Στην έρευνα συμμετείχαν καραμπινιέροι με κρυφές κάμερες και παρακολούθηση των ασυνείδητων υπαλλήλων στη διαδρομή από το σπίτι τους μέχρι την δουλειά, και στην συνέχεια στις διάφορες «ιδιωτικές τους δραστηριότητες».

Κανονικά θα έπρεπε να ζητηθεί στους «κοπανατζήδες εργαζόμενους» να αποζημιώσουν την τοπική αυτοδιοίκηση ή να αποφασισθεί η απόλυσή τους. 
Ωστόσο, πρόσφατες περιπτώσεις έχουν αποδείξει ότι για την απόφαση απόλυσης ενός υπαλλήλου που αποδεικνύεται ασυνείδητος ή προκαλεί ζημία στην υπηρεσία του, πρέπει να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Δύσκολο να επιτευχθεί κάτι τέτοιο.

Στο σκάνδαλο φέρεται να ενέχεται περίπου το ένα τρίτο των εργαζόμενων σε αυτούς τους δυο δήμους της Κάτω Ιταλίας.

Πηγή: skai.gr