Τα στοιχεία της έκθεσης δείχνουν ότι από το 2000, όταν τα κράτη δεσμεύτηκαν για την επίτευξη των αναπτυξιακών στόχων της χιλιετίας (ΑΣΧ), έχουν σωθεί οι ζωές 48 εκατομμυρίων παιδιών κάτω των πέντε ετών. Ο αριθμός των παιδιών που πεθαίνουν ως επί το πλείστον από αιτίες που μπορούν να προληφθούν, ανέρχεται σήμερα σε 5,9 εκατομμύρια το χρόνο, 700 κάθε ώρα, έντεκα κάθε λεπτό.
Είκοσι τέσσερις από τις 81 χώρες χαμηλού και κατώτερου - μεσαίου εισοδήματος, συμπεριλαμβανομένης της Καμπότζης, της Αιθιοπίας, του Μπαγκλαντές και της Ουγκάντας, πέτυχαν τον ΑΣΧ για μείωση της θνησιμότητας κατά τα δύο τρίτα ή περισσότερο. Επίσης, μεταξύ 2000 και 2015, 21 χώρες της υποσαχάριας Αφρικής τριπλασίασαν το ρυθμό προόδου τους, σε σύγκριση με τη δεκαετία του 1990.
«Απλές λύσεις» συνέβαλαν σε αυτή τη δραματική μείωση των θανάτων σύμφωνα με την UNICEF: o μητρικός θηλασμός, οι εμβολιασμοί, οι επεξεργασμένες με εντομοκτόνο κουνουπιέρες και η βελτίωση της ύδρευσης και αποχέτευσης είναι μόνο κάποιες από αυτές λύσεις ενώ εξίσου αποτελεσματικά ήταν η θεραπεία ενυδάτωσης από το στόμα για τη διάρροια, τα αντιβιοτικά για την πνευμονία και τα συμπληρώματα διατροφής.
Πηγή: skai.gr
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.