Ο φημισμένος επενδυτής Warren Buffet επανακατέλαβε την 3η θέση από τον Amancio Ortega (ιδρυτή της εταιρείας Zara), με συνολική περιουσία 72,7 δισ. δολλάρια. Αναλυτικά, για το 2015, οι 10 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου είναι:
1. Bill Gates $79.2 δισ. (Microsoft)
2. Carlos Slim Helu $77.1 δισ. (Τηλεφωνία και κατασκευές, Μεξικό)
3. Warren Buffett $72.7 δισ. (Επενδυτής)
4. Amancio Ortega $64.5 δισ. (Zara και άλλες εταιρείες μόδας)
5. Larry Ellison $54.3 δισ. (Oracle)
6. Charles Koch $42.9 δισ. (Βιομήχανος)
7. David Koch $42.9 δισ. (Βιομήχανος)
8. Christy Walton $41.7 δισ. (Walmart)
9. Jim Walton $40.6 δισ. (Walmart)
10. Liliane Bettencourt $40.1 δισ. (L'Oreal)
Η κυριαρχία της τεχνολογίας
Για άλλη μια χρονιά, οι ιδρυτές και διευθύνοντες σύμβουλοι εταιρειών τεχνολογίας στις Η.Π.Α. κυριαρχούν στην λίστα, με συνολικά 6 παρουσίες στις πρώτες 20 θέσεις.
Ο ιδρυτής του Facebook, Mark Zuckerberg, ανέβηκε κατά πέντε θέσεις, και βρίσκεται πλέον στην 16η θέση, με περιουσία $33.4 δισ. Είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται στην πρώτη εικοσάδα.
Ο νεότερος δισεκατομμυριούχος στον κόσμο είναι ο 24χρονος Evan Spiegel, συνιδρυτής της εφαρμογής μηνυμάτων Snapchat, με περιουσία $1.5 δισ.
Η Elizabeth Holmes, ιδρύτρια της εταιρείας εξέτασης αίματος Theranos, βρίσκεται για πρώτη φορά στη λίστα, ως η νεότερη αυτοδημιούργητη γυναίκα, σε ηλικία 31 ετών, με περιουσία $4.5 δισ.
Τέλος, από την Silicon Valley προέρχονται 23 νέοι δισεκατομμυριούχοι φέτος, μεταξύ των οποίων οι συνιδρυτές της υπηρεσίας κλήσης αυτοκινήτων Uber, Travis Kalanick και Garrett Camp, και ο πρώτος εργαζόμενος τους, Ryan Graves.
Πηγή: skai.gr - Σπύρος Μάλλιος
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.