"Μέχρι τώρα, έχουν σκοτωθεί 59 άνθρωποι", είπε ο υπουργός Τζόζεφ Όλε Λένκου, προσθέτοντας ότι υπάρχουν επίσης 175 τραυματίες. Νωρίτερα ο Ερυθρός Σταυρός της Κένυας είχε ανακοινώσει ότι οι τραυματίες ξεπερνούν τους 200.
Μετά την επίθεση που εξαπέλυσαν οι ένοπλοι ισλαμιστές, οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας κατάφεραν να απομακρύνουν από το τετραώροφο συγκρότημα περίπου 1000 άτομα. Η κυβέρνηση της Κένυας πιστεύει ότι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι μέσα στο κτίριο, αλλά ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι επί του παρόντος δεν πρόκειται να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τους ομήρους, ο αριθμός των οποίων παραμένει ακόμη αδιευκρίνιστος. Σημείωσε μόνο ότι οι αρχές κάνουν ότι μπορούν ώστε να τους βγάλουν έξω με ασφάλεια.
Όσον αφορά στους δράστες, ο Όλε Λένκου είπε ότι πιστεύεται πως πρόκειται για 10-15 ένοπλους άνδρες που παραμένουν ταμπουρωμένοι ακόμη στο χώρο.
Μέλη των ισραηλινών ειδικών δυνάμεων μπήκαν μέσα στο εμπορικό κέντρο του Ναϊρόμπι όπου έχουν οχυρωθεί ένοπλοι ισλαμιστές, σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν τους ομήρους και τους τραυματίες, δήλωσε σήμερα πηγή των δυνάμεων ασφαλείας.
"Οι Ισραηλινοί μπήκαν και βοηθούν τους ομήρους και τους τραυματίες", δήλωσε η πηγή αυτή που ζήτησε να μην κατονομαστεί. Η επίθεση στο εμπορικό κέντρο Ουέστγκεϊτ έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 59 ανθρώπους ενώ υπάρχουν σχεδόν 200 τραυματίες, σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό. Παραμένει άγνωστο πόσοι όμηροι εξακολουθούν να κρατούνται από τους ισλαμιστές.
Συγκλονισμένη από την επίθεση των Σομαλών ισλαμιστών στο εμπορικό κέντρο Γουέστγκεϊτ του Ναϊρόμπι δήλωσε σήμερα η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον. "Μου προκαλεί φρίκη η βάναυση επίθεση εναντίον αθώων πολιτών που σημειώθηκε το Σάββατο", ανέφερε σε ανακοίνωσή της από τις Βρυξέλλες.
Η Άστον εξέφρασε τα συλλυπητήριά της "σε όσους έχασαν μέλη της οικογένειάς τους, φίλους ή αγαπημένους τους ανθρώπους" και τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση "θα παράσχει την πλήρη υποστήριξή της στις κενυατικές αρχές". "Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να εμποδίσουμε την επανάληψη τέτοιων γεγονότων στο μέλλον", πρόσθεσε.
Πηγή: skai.gr
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.