Το υπουργείο Αμύνης της Γαλλίας ανέφερε ότι ο 26χρονος δεκανέας Σεντρίκ Σαρεντόν σκοτώθηκε αργά χθες βράδυ στο οροπέδιο Αντράρ ντε Ιφόγας, κοντά στα σύνορα με την Αλγερία. Ανήκε σε ένα γαλλικό τάγμα αλεξιπτωτιστών.
«Ο πρόεδρος της δημοκρατίας (Φρανσουά Ολάντ) πληροφορήθηκε με μεγάλη θλίψη το θάνατο σε μάχη χθες βράδυ στο βόρειο Μάλι ενός στρατιώτη», ανέφερε ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας. «Ο αρχηγός του κράτους εξέφρασε το βαθύ του σεβασμό για τη θυσία αυτού του νεαρού στρατιώτη».
Σύμφωνα με το γαλλικό γενικό επιτελείο, «τουλάχιστον 15» ισλαμιστές μαχητές «εξουδετερώθηκαν» το Σάββατο στις συγκρούσεις στις οποίες έχασε τη ζωή του ο Γάλλος στρατιώτης.
Ένας Γάλλος πιλότος ελικοπτέρου είχε σκοτωθεί τις πρώτες ώρες της γαλλικής επέμβασης στο Μάλι, ενώ ένας αλεξιπτωτιστής είχε σκοτωθεί την 19η Φεβρουαρίου.
Ο στρατός του Τσαντ ανακοίνωσε τις τελευταίες ημέρες ότι σκότωσε δύο ανώτατα στελέχη της αλ Κάιντα στην περιοχή-τον Μοχτάρ Μπελμοχτάρ και τον Αμπντελχαμίντ Αμπού Ζάιντ.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Πηγή: skai.gr
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.