Οι επιθέσεις σημειώθηκαν σε τουλάχιστον πέντε κωμοπόλεις στις επαρχίες του Χαλεπίου και της Ιντλίμπ, με κτίρια να ισοπεδώνονται, με τους κατοίκους να ψάχνουν μέσα στα συντρίμμια για εγκλωβισμένους σύμφωνα με μαρτυρίες ακτιβιστών.
Ακτιβιστικές οργανώσεις αναφέρουν ότι οι συριακές δυνάμεις κατά τους βομβαρδισμούς χρησιμοποιούν εμπρηστικές βόμβες, με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ζωή αμάχων, κάτι που η Δαμασκός διαψεύδει.
Το καθεστώς Άσαντ υποστηρίζει ότι επιθυμεί κατάπαυση του πυρός, αλλά δεν υπάρχει μια ενιαία ηγεσία των ανταρτών για να συνομιλήσει και να συμφωνήσει.
Τουλάχιστον 28.000 σύροι πολίτες έχουν εξαφανιστεί από τη στιγμή που απήχθησαν από δυνάμεις πιστές στον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ κατά τη διάρκεια της αιματηρής 19μηνης εξέγερσης, ανακοίνωσε στο μεταξύ το ακτιβιστικό δίκτυο Avaaz.
Πηγή: skai.gr
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.