Συνάντηση Κλίντον – Λαβρόφ για το συριακό

Την κατάσταση στη Συρία θα συζητήσουν την Παρασκευή σε συνάντηση στην Αγία Πετρούπολη ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και η αμερικανίδα ομόλογός του Χίλαρι Κλίντον.

Όπως αναμένεται ένα από τα κεντρικά ζητήματα στην ατζέντα των συνομιλιών θα είναι η αποστολή ρωσικών όπλων στη Δαμασκό. "Οι ανησυχίες μας παραμένουν και όσον αφορά το ζήτημα αν θα συμφωνήσει η Ρωσία να απέχει από την αποστολή όπλων. Το ζήτημα παραμένει στην ημερήσια διάταξη. Είμαι πεπεισμένος ότι η υπουργός θα θίξει το θέμα στη συνάντηση με τον υπουργό Λαβρόφ την Παρασκευή το βράδυ” δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Τη διαφωνία της για τις «λύσεις» που προωθεί η διεθνής κοινότητα για τη Συρία εξέφρασε την Πέμπτη ο Σεργκέι Λαβρόφ λίγες ώρες μετά την πρόταση για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας που πρότεινε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ.
Πηγή: skai.gr