Μάλιστα, τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για «πιθανή ιστορία θρησκευτικής κατασκοπίας» που θα μπορούσε να αποτελέσει ακόμη και συνέχεια για βιβλία όπως εκείνο με το ρεκόρ πωλήσεων, το «Ιλλουμινάτι» .
«Μπορεί να πρόκειται για ιδιαίτερα σημαντικές διαρροές, ίσως να πρέπει να μιλήσουμε για ένα VaticanLeaks, στα χνάρια του WeakiLeaks», γράφει η εφημερίδα «Κορριέρε Ντέλλα Σέρα».
Σύμφωνα με τους σχολιαστές δεν αποκλείεται η όλη αυτή υπόθεση να συνδέεται με έναν «εσωτερικό πόλεμο εξουσίας» που έχει ξεσπάσει στους κόλπους της Αγίας Έδρας.
Πριν από λίγες ημέρες ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Τανλουίτζι Νούτσι είχε παρουσιάσει το τελευταίο του βιβλίο «Sua Santita», (η Αυτού Αγιότης), δημοσιεύοντας απόρρητες επιστολές που απευθύνονταν προς τον Γερμανό Πάπα. Το Βατικανό, είχε κάνει αμέσως λόγο για κλοπή, και η σύλληψη του Πάολο Γκαμπριέλλι φέρεται να σχετίζεται άμεσα αυτή την υπόθεση.
Ο Γερμανός Πάπας είχε αναθέσει σε τριμελή επιτροπή καρδιναλίων να εντοπίσει τον υπεύθυνο των συνεχών διαρροών πληροφοριών των τελευταίων εβδομάδων.
Πηγή: skai.gr
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.