«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι οι Ταλιμπάν έχουν ξεκινήσει πολυμέτωπη επίθεση κατά εκπροσώπων της κυβέρνησης, οι οποίο βρίσκονταν επί τόπου για να συναντήσουν χωρικούς και τους πρεσβύτερους των φυλών. Στην περιοχή αυτή υπάρχουν και δρουν Ταλιμπάν» δήλωσε ανώτερος αφγανός υπάλληλος.
Ο φερόμενος ως δράστης, ανώνυμος 38χρονος αμερικανός λοχίας κρατείται σε άγνωστη τοποθεσία.
Την Τρίτη το πρωί, περίπου 600 φοιτητές έλαβαν μέρος σε διαδήλωση στην ανατολική πόλη Τζαλαλαμπάντ, καταδικάζοντας την επίθεση και φωνάζοντας «Θάνατος στην Αμερική! Θάνατος στον Ομπάμα!».
«Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι η επίθεση του αμερικανού στρατιώτη ήταν «απολύτως τραγική και αποκαρδιωτική». Πρόσθεσε όμως ότι οι διεθνείς δυνάμεις θα πρέπει να αποσυρθούν από το Αφγανιστάν με υπεύθυνο τρόπο και δεν θα «τρέξουν προς την έξοδο κινδύνου».
Πηγή: skai.gr
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.