Σύμφωνα με τα πρώτα exit polls που δόθηκαν το Σάββατο το πρωί στη δημοσιότητα, το Φίνε Γκαέλ, το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης στην Ιρλανδία, φαίνεται ότι κερδίζει με άνεση τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν την Παρασκευή στη χώρα, χωρίς ωστόσο να αποσπά την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.
Το κεντροδεξιό κόμμα εκτιμάται ότι θα λάβει ποσοστό 36,1% - το μεγαλύτερο που έχει κερδίσει ποτέ από το 1982. Στον αντίποδα, το ποσοστό του κυβερνώντος κόμματος Φιόνα Φέιλ θα κυμανθεί γύρω στο 15,1%, το χαμηλότερο που έχει συγκεντρώσει στην ιστορία του, αφού οι ψηφοφόροι φαίνεται ότι το «εκδικήθηκαν» για την κακή διαχείριση της οικονομίας.
Το Εργατικό Κόμμα, ο παραδοσιακός «εταίρος» του Φίνε Γκαέλ στην κυβέρνηση, λαμβάνει ποσοστό περίπου 20,5%, που είναι η καλύτερη επίδοσή του ποτέ σε βουλευτικές εκλογές.
Οι δημοσκοπήσεις που διενεργούνται για την κρατική τηλεόραση RTE κατά παράδοση δίνουν ακριβή εικόνα του εκλογικού αποτελέσματος. Τα exit polls των εκλογών του 2007 είχαν καταγράψει τα αποτελέσματα με ακρίβεια μισής μονάδας.
Η καταμέτρηση των ψήφων έχει ξεκινήσει, και τα τελικά αποτελέσματα πιθανότατα θα γίνουν γνωστά την Κυριακή.
Πηγή: skai.gr
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.