Εμπειρογνώμονες για τη χολέρα στην Αϊτή

Ο ΟΗΕ διόρισε τέσσερις εμπειρογνώμονες για να διενεργήσουν έρευνα για τα αίτια της επιδημίας χολέρας στην Αϊτή, που από ειδικούς αποδίδονται σε κυανόκρανους από το Νεπάλ που είχαν μεταβεί στη χώρα αυτή της Καραϊβικής το 2004 στο πλαίσιο της αποστολής MINUSTAH.

«Είναι σημαντικό να καθοριστούν τα αίτια της χολέρας και για τον ΟΗΕ και για το λαό της Αϊτής», ανέφερε ο επικεφαλής του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν.

Η ομάδα των εμπειρογνωμόνων θα έχει πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα δεδομένα που υπάρχουν, ενώ θα μεταβεί στην Αϊτή για τη διεξαγωγή της έρευνας επί τόπου.

Στη συνέχεια θα παραδώσει γραπτή έκθεση των συμπερασμάτων της στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ και την κυβέρνηση της Αϊτής.

Στο μεταξύ η χώρα συνεχίζει να πλήττεται από την επιδημία, που από τα μέσα Οκτωβρίου έχει στοιχίζει τη ζωή 3.651 ανθρώπων, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας.
Πηγή: skai.gr